Boliden

Sektionschef Verksamhetsutveckling NBW

Arbetsuppgifter

Avdelning Produktionsteknik fungerar som central resurs för verksamhetsutveckling, kvalitetsutveckling samt forskning och utveckling inom affärsområde gruvor. Avdelningen ansvarar för att utveckla och installera Bolidens organisations- och produktionsfilosofi, New Boliden Way, i de operativa avdelningarna inom Affärsområde. Kvalitetsuppdraget innebär ledning och förvaltning av verksamhetssystem, ärendesystem samt revisionsledning. Inom forskningsområdet ansvarar avdelningen för att leda gruvautomationsprogrammets delprogram gällande produktionsstyrning samt program för asset management. Det arbetet sker i nära samarbete med övriga centrala teknikavdelningar. 

I uppdraget som sektionschef ansvarar du för ett etablerat team på nio personer som kommer att ombildas till egen sektion. Ditt uppdrag är att leda sektionen för verksamhetsutveckling NBW genom att utveckla teamets förmåga att stötta våra verksamheter. Sektionen skall också intimt samarbeta med vårt team för kvalitetsutveckling som tillhör samma avdelning.

 

Sektionens uppdrag består av att utveckla och installera Bolidens organisations- och produktionsfilosofi, New Boliden Way, i de operativa avdelningarna inom Affärsområde Gruvor. Det innebär bla att utbilda och träna medarbetare i nya arbetssätt, inklusive metoder och verktyg för ständiga förbättringar. Stöd och coachning till ledare och medarbetare och interna revisioner av produktionsledningssystemet ingår, liksom att utföra analyser för att identifiera förbättringspotentialer i våra verksamheter. I våra uppdrag arbetar vi efter en tydlig projektmodell för att stötta våra operativa avdelningar med deras processutveckling.


Vi arbetar med:
Ledningssystem - nyckeltal, uppföljning och analys av avvikelser


Processer - eliminering av slöseri, standardiserade rutiner, produktionsplanering och styrning


Människor - ledarskap, roller och ansvar

 


Ständiga förbättringar 

En del resor ingår i tjänsten, inklusive resor till Irland och Finland. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med stationering i Boliden.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker en erfaren chef med erfarenhet av införande av Lean som kan leda vårt team. Du har gärna egen erfarenhet av verksamhetsutveckling inom egen linjeorganisation. För att lyckas i rollen är du positiv, initiativtagande, lyhörd och har en personlighet präglad av integritet. Givetvis arbetar du systematiskt och motiveras av att utveckla ditt eget team samt våra verksamheter. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, engagemang och ansvar.

Civilingenjörsexamen inom produktions- och kvalitetsteknik, industriell ekonomi eller motsvarande kunskapar förvärvade på annat sätt. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, finska är en bonus. B-körkort är ett krav.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Urban Olofsson tfn 0910-77 40 20, urban.olofsson@boliden.com

 

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Janet Johnsson, Human Resources, tfn 0910-77 45 66.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 12 augusti 2018.

 

 

 

 

 Ansök nu

 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 12 augusti . Arbetsort : Boliden

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Chef & Ledning


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Sektionschef Verksamhetsutveckling NBW