Boliden

Sektionschef till Smältning

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 

 

Arbetsuppgifter

Vi behöver rekrytera en sektionschef för Smältning som omfattar produktion på kopparhytta, virvelbäddsugn, flashugn samt svavelprodukt- och reningsverken. 

 

Som sektionschef har du det övergripande ansvaret för verksamheten på sektionen vilket omfattar personal- och budgetansvar, planering, samordning och uppföljning. I ditt ansvarsområde ingår både operativa och strategiska frågor. Din uppgift är att leda utvecklingen på avdelningen både tekniskt och organisatoriskt och tillsammans med medarbetarna uppfylla produktionsmål och nyckeltal, arbeta med effektiviseringsarbete samt ansvara för en god arbetsmiljö.

 

Du rapporterar direkt till Produktionschefen på Rönnskärsverken och arbetet bedrivs i nära samarbete med Rönnskärs samtliga avdelningar, Stort fokus ligger på kontakt och samarbete med produktionsavdelningarna för raffinering och nischer samt avdelningen för materialplanering.

 

 

Ditt ansvarsområde omfattar:

Det är för närvarande 133 personer på avdelningen. I dagsläget arbetar sju arbetsledare och 5 underhållstekniker/ingenjörer, 2 processingenjörer, 3 planerare samt 118 operatörer och mekaniker på verket. Samverkan och utveckling mellan avdelningens huvuddelar sker ständigt för att möta företagets framtidsvisioner. Verksamheten är skiftgående året runt.

 

 

Utbildning/Kvalifikationer

Vi söker dig som är strukturerad, drivande och målinriktad och har lätt för att samarbeta. Vi vill att du är praktiskt lagd och har förmågan att omsätta teori i praktisk handling. Du vill leda en verksamhet i utveckling och ser en utmaning i ständiga förbättringar. 

 

Du kan hantera flera saker samtidigt och trivs i en miljö där det ständigt händer saker. Vidare söker vi dig som är tydlig i din kommunikation samt är en prestigelös teamplayer med energi och en positiv inställning till förändringar.

 

 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

  • Civilingenjörsutbildning eller motsvarande med relevant inriktning
  • Erfarenhet av arbete i arbetsledande befattning med personalansvar
  • Erfarenhet av ekonomiskt uppföljningsarbete och budget
  • Behärska engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete

 

Meriterande är:
Kännedom om LEAN
Kunskaper i Team-building
Kunskaper i systematiskt arbetsmiljöarbete

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en omfångsrik och spännande verksamhet. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet mm.

 

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta 
Linn Andersson, 
linn.andersson@boliden.com
tfn 0910-77 32 77

Facklig information

Facklig information lämnas av 
Joachim Pettersson (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-77 37 45 
Mikael Norrby (Unionen), tfn 0910-77 37 76
Anders Wikström (Ledarna), tfn 0910-77 31 75
Johan Widmark (IF Metall), tfn 0910-77 32 85

 

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av xx, Human Resources, tfn 0910-77 31 40, E-mail: linda.goting@boliden.com

Vi vill ha in din ansökan senast den 11 aug 2019

 


Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 4 juli

Kategorier : Chef & Ledning Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Sektionschef till Smältning