Boliden

Sektionschef till Företagshälsan

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 


Arbetsuppgifter

Vi behöver rekrytera en sektionschef till Företagshälsan som omfattar Företagshälsans verksamhet i Skellefteåområdet. Företagshälsans verksamhet består av att serva Bolidens verksamheter i Skellefteåområdet (Rönnskär, Boliden, Kristineberg, Kankberg och Renström) med Medicinsk Företagshälsa. Verksamheten är förlagd till både Boliden och Rönnskär, men även andra delar inom koncernen kan vara aktuella i mindre utsträckning.

 

Som sektionschef för Bolidens Företagshälsa har du stort kundfokus och samarbetar med kunderna på siterna. Du har det övergripande ansvaret för verksamheten på sektionen vilket omfattar personal- och budgetansvar, planering, samordning och uppföljning. I ditt ansvarsområde ingår både operativa och strategiska frågor.

 

Din uppgift är att leda utvecklingen av Företagshälsan, sätta kunden i fokus och tillsammans med medarbetarna uppfylla mål och nyckeltal, arbeta med effektiviseringar samt ansvara för en god arbetsmiljö.

 

Du rapporterar direkt till HR och Hållbarhetschefen på Rönnskärsverken och arbetet bedrivs i nära samarbete med HR och arbetsmiljö på de siter som Företagshälsan servar. Resor förekommer.


Ditt ansvarsområde omfattar:

Du har för närvarande åtta medarbetare på sektionen. I dagsläget arbetar fyra företagssköterskor, en företagsläkare, en organisationspsykolog, en fysioterapeut samt två administratörer fördelat på verksamhetsorterna Boliden och Rönnskär. Samverkan och utveckling mellan sektionen och siterna sker ständigt för att möta kundernas behov.

 


Utbildning/Kvalifikationer

Vi söker dig som är affärsmässig, strukturerad, stödjande och har lätt för att samarbeta. Vi vill att du är en tydlig ledare som skapar teamkänsla och vill leda verksamheten i sitt uppdrag som Företagshälsa och ser en utmaning i ständiga förbättringar.

 

Du sätter kunden i fokus, förstår kundens behov och trivs i en miljö där service är en stor del av jobbet. Vidare söker vi dig som är tydlig i din kommunikation samt är en prestigelös lagspelare och har en positiv inställning.

 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

- Utbildning eller motsvarande med relevant inriktning

- God kunskap i arbetsmiljölagstiftning, rehabkedjan mm

- Erfarenhet från arbete på någon Företagshälsa

- Erfarenhet av arbete i arbetsledande befattning med personalansvar

- Erfarenhet av ekonomiskt uppföljningsarbete och budget

- Behärska engelska i tal och skrift

- B-körkort

 

Meriterande är:

- Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete

- Kännedom om LEAN

 

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en omfångsrik och spännande verksamhet. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvar och engagemang.Arbetstid

Kontorsarbetstid 38,75 tim/veckan

 

Tillträde

Efter överenskommelse

 


Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta

Tina Hedlund, tina.hedlund@boliden.com

tfn 0910-77 31 25

 


Facklig information

Facklig information lämnas av

Joachim Pettersson (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-77 37 45 

Mikael Norrby (Unionen), tfn 0910-77 37 76

Anders Wikström (Ledarna), tfn 0910-77 31 75

Johan Widmark (IF Metall), tfn 0910-77 32 85

 


Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 


Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Tomas Vidmark, Human Resources, tfn 072-709 02 82, E-mail: tomas.vidmark@ext.boliden.com 

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 8 December 2019


Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 19 november

Kategorier : Chef & Ledning Cheftjänster inom vården


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Sektionschef till Företagshälsan