Boliden

Sektionschef Projekt

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. I Garpenbergs gruva bryts komplexmalm som innehåller zink, koppar, bly, guld och silver - en metallmix som tillsammans med expertkunnande inom gruvdesign, gruvteknik, anrikningsteknik och en hög grad av teknikutveckling bidragit till en produktivitet i världsklass. 

I Garpenberg arbetar cirka 430 personer och verksamheten sysselsätter ytterligare cirka 150 entreprenörer. Boliden är Hedemora kommuns största privata arbetsgivare.

Arbetsuppgifter

Som sektionschef för projektavdelningen i Anrikningsverket har du ansvaret för att planera, leda och utveckla projektsektionen. Dess främsta uppdrag är att stödja verksamheten i allt från mindre problemlösning i driften till mer omfattande ombyggnadsprojekt och nybyggnadsprojekt. Sektionen består av fem projektledare och som sektionschef rapporterar du till avdelningschef Anrikningsverk. Projekten drivs i nära samarbete med drift-, underhåll- och stabsfunktioner, samt externa parter.

Tillsammans med dina medarbetare säkerställer du att verksamheten utvecklas och resultat uppnås enligt budget och planer. Hälsa, miljö och säkerhet har högsta prioritet och i rollen ansvarar du för fortsatt utveckling av säkerhetskulturen inom sektionen. Vi strävar efter ständiga förbättringar och standardisering av arbetssätt är ett fokusområde. Du ingår även i Anrikningsverkets ledningsgrupp och medverkar i avdelningens strategiarbete.

Tjänsten är tillsvidare, provanställning kan dock komma att tillämpas. 

Utbildning och Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och ledarerfarenhet. Erfarenhet av projektledning, gärna inom industrin eller byggindustrin samt erfarenhet från arbete med Lean ser vi som meriterande. Du är en lagspelare och som chef förväntas du leda sektionen med ett coachande ledarskap. 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet, erfarenheter m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet genom hela organisationen. 

Du ska behärska svenska och engelska i tal och skrift. B-körkort krävs. 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar lämnas av Mattias Hibell, Avdelningschef Anrikningverk, tfn 0225-362 82, 070-254 74 42. 

Facklig information

Facklig information får du av Sven-Eric Ericsson, Ledarna, tfn  0225-360 77, Leif Mattsson, Unionen, tfn 0225-360 80, Maria Lindvall, Sveriges Ingenjörer, tfn 0225-369 85.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Du lämnar din ansökan med CV via annonsens ansökningsikon. Har du frågor om ansökan kontakta Sari Lindeman, HR, tfn 0225-369 15 eller Anna Lidehäll, Avdelningschef HR & Kommunikation, tfn 0225-36929.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast 18 november 2018.

 Ansök nu


Sista ansökningsdag : 18 november . Arbetsort : Garpenberg

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Sektionschef Projekt