Boliden

Sektionschef Nedlagda gruvor

till Boliden Gruvors Miljöavdelning 

 

Miljöavdelningen är en del av Boliden Stab Gruvor med ca 300 anställda och som omfattar avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Affärsutveckling, Teknik, och Prospektering.  

 

Sektionen för Nedlagda gruvor har i uppdrag att ansvara för drift och förvaltning av Bolidens nedlagda gruvområden. I ansvaret ingår bland annat egenkontroll och rapportering till myndigheter samt tillsyn och drift av vattenreningsanläggningar och dammar. En viktig uppgift är också att jobba aktivt med riskhantering och prioritera åtgärder för kompletterande efterbehandling för att minska vår miljöpåverkan. Sektionen för nedlagda gruvor består idag av 4 ingenjörer.

 

Inom Miljöavdelningen finns också sektionerna Vatten och avfallshantering, samt Tillstånd och miljösamordning.

 

 

Arbetsuppgifter

Som sektionschef planerar, leder och fördelar du arbetet inom sektionen samt ansvarar för att utveckla såväl medarbetare som arbetsmetoder genom att uppmuntra till samarbete, delaktighet och kunskapsspridning. Du rapporterar till avdelningschefen för Miljö och deltar också i avdelningens långsiktiga strategiska arbete. I rollen som sektionschef ingår ansvar för sektionens budget. En del av arbetstiden kommer förutom personalledning också att bestå av att aktivt delta i sektionens arbetsuppgifter.

 

Du kommer att samarbeta med konsulter och entreprenörer samt kollegor inom avdelningen och på teknikstaben. Arbetet innebär frekventa kontakter med olika myndigheter, intressenter och sakägare, och det är viktigt att du som sektionschef prioriterar och eftersträvar goda relationer genom rak och tydlig kommunikation. Inom avdelningen försöker vi varje år ha examensarbetare och praktikanter som kan komma att handledas på sektionen.

 

Boliden arbetar aktivt med hälsa, miljö och säkerhet och som chef förväntas du vara en god förebild, agera proaktivt samt eftersträva att sektionen följer de regler och riktlinjer som företaget ställt upp.

 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Boliden. Resor ingår i tjänsten och tillträde sker enligt överenskommelse.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker en professionell och driven person, resultatorienterad och med god känsla för planering. Du har erfarenhet från arbetsledande befattningar och en relevant högskole- eller universitetsutbildning, med inriktning mot miljö- eller anläggningsteknik. Eftersom arbetet innebär många interna och externa kontakter är det viktigt du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Erfarenhet av efterbehandlingsprojekt och god kännedom om drift av dammar och vattenreningsanläggningar är meriterande. Likaså kunskap om svensk miljölagstiftning och dess tillämpning.

 

Som person är du förtroendeingivande, har hög integritet och är lyhörd. Du utövar ett utåtriktat och kommunikativt ledarskap som bygger goda relationer till medarbetare och myndigheter. Du uppmuntrar dina medarbetare till kreativitet och utveckling samtidigt som du för egen del förmår att bibehålla ett helhetsperspektiv på verksamheten.

 

Personliga egenskaper värderas högt.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Joanna Lindahl, Avdelningschef, tfn0910-70 59 32, Joanna.Lindahl@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

 

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Senior Talent Acquisition Partner, jonas.lindgren@boliden.com

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 22 April 2021

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 22 april . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 9 april

Kategorier : Miljö & Naturbruk Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Sektionschef Nedlagda gruvor