Boliden

Sektionschef – Mineralteknik

Våra grundläggande värderingar är; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.

Arbetsuppgifter

Processteknikavdelningen har som främsta uppdrag att stödja anrikningsverken inom arbetsområde Gruvor med allt ifrån problemlösning i driften till förprojekteringar av nya anläggningar och processer. Processteknik har de senaste åren också arbetat mycket tillsammans med Bolidens egen miljöavdelning för att utveckla och förbättra vattenrenings- och efterbehandlingstekniker. Vi genomför även flera projekt på uppdrag av prospekteringsavdelningen vid undersökningar på nya fyndigheter.

Avdelningen består av tre sektioner, Pilotverk och Lab, Mineralteknik samt Hydrometallurgi och vattenrening.

Sektionen Mineralteknik består idag av åtta ingenjörer vars arbetsuppgifter är att bistå produktionen med problemlösning inom befintliga anläggningar, projektering av nya anläggningar men också utveckling av nya processer inom det egna forskningsprogrammet. Arbetet sker i nära samarbete med övriga centrala teknikavdelningar i Boliden samt externa leverantörer.

Som sektionschef rapporterar du direkt till chefen för Processteknikavdelningen. Du planerar, leder, fördelar och avrapporterar arbetet inom sektionen samt ansvarar för att utveckla personal och arbetsmetoder. Många av projekten innebär kontakter med leverantörer, konsulter, universitet och högskolor, även utomlands. Vi har varje år ett antal examensarbetare och praktikanter som kan komma att handledas på sektionen. En del arbetstiden kommer förutom personalledning också att bestå av
projektledning och tekniskt projektarbete.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med Boliden som stationeringsort. Resor ingår i tjänsten och tillträde sker enligt överenskommelse.

Utbildning/Erfarenhet

Du bör vara civilingenjör eller motsvarande, gärna med inriktning mot mineralteknik, tekniks fysik eller kemiteknik. Dokumenterad erfarenhet från arbetsledande befattning är meriterande. Eftersom arbetet innebär många interna och externa kontakter är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Som person har du uppnått en betydande grad av känslomässig mognad och utövar ett utåtriktat och kommunikativt ledarskap som bygger goda relationer till medarbetarna. Du uppmuntrar dina medarbetare till kreativitet och utveckling samtidigt som du för egen del förmår att bibehålla ett helhetsperspektiv på verksamheten.

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Andreas Berggren, Avdelningschef Processteknik, tfn 0910-77 43 52, andreas.berggren@boliden.com 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Peter Sundkvist, Human Resources, tfn 070-300 99 99.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 7 januari 2019.

 

  Ansök nu


Sista ansökningsdag : 7 januari . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 6 december

Kategorier : Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Sektionschef – Mineralteknik