Boliden

Sektionschef – Mekaniska avdelningen

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 


Arbetsuppgifter

Vi behöver rekrytera en sektionschef till mekaniska avdelningen på Rönnskär. Mekaniska sektionen består av flera grupper/enheter som servar hela Rönnskär gällande mekaniskt underhåll mm. På sektionen finns fem stycken arbetsledare samt planerare som du har nära samarbete med. Totalt inom ditt ansvarsområde finns ca 100 medarbetare. Du rapporterar direkt till Rönnskärs servicechef.

 

Som sektionschef har du det övergripande ansvaret för verksamheten på sektionen, vilket omfattar personal- och budgetansvar, planering, samordning och uppföljning. I ditt ansvarsområde ingår både operativa och strategiska frågor. Din uppgift är att leda utvecklingen både tekniskt och organisatoriskt. Tillsammans med medarbetarna uppfylla mål och nyckeltal, arbeta med förbättringar, ansvara för en god och säker arbetsmiljö samt lägga ett stort fokus på effektiviseringsarbeten.

 

En av de viktigaste uppgifterna är att driva arbete inom NBW (New Boliden Way) som är vårt Lean-inspirerande verktyg för utveckling och förbättring av verksamheten, tillsammans med Servicechef samt coacha dina medarbetare.

 


Utbildning/Kvalifikationer

Vi söker en ledare som engagerat styr och leder sektionen. Du har ett modernt och framtidsorienterat arbetssätt och är strukturerad, drivande och målinriktad. Du ska vara förtroendeingivande, servicemedveten och ha lätt för att samarbete. Ett intresse för ledarskap och vilja att utvecklas samt god förmåga att stödja och inspirera andras utveckling. Du är van att leda en verksamhet i utveckling och ser en utmaning i ständiga förbättringar. Du har därför en viktig uppgift att med din erfarenhet bidra med verktyg och idéer för att effektivisera Rönnskärs fortsatta arbete.

 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

-Universitetsutbildning med relevant inriktning eller liknande erfarenhet förvärvad på annat sätt

-Erfarenhet av arbete i ledande befattning

-Erfarenhet av ekonomiskt uppföljningsarbete och budget

-Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete

-Kännedom om de ansvarsområden som ingår i uppdraget

-Behärska svenska och engelska i tal och skrift

-B-körkort

 

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av Lean och har kännedom om lagstiftning inom miljö, arbetsmiljö, skydd- och säkerhet.

Personliga egenskaper värderas högt.

 

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en omfångsrik och spännande verksamhet. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang.

 


Arbetstid

Kontorsarbetstid 38,75 tim/veckan

 

Tillträde

Efter överenskommelse

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta

Jarl Oscarsson, jarl.oscarsson@boliden.com

tfn 0910-77 33 04


 
 

Facklig information

Facklig information lämnas av

Joachim Pettersson (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-77 37 45 

Mikael Norrby (Unionen), tfn 0910-77 37 76

Anders Wikström (Ledarna), tfn 0910-77 31 75

Johan Widmark (IF Metall), tfn 0910-77 32 85

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


 

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Tomas Vidmark, Human Resources, tfn 072-709 02 82, E-mail: tomas.vidmark@ext.boliden.com

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 13 December 2019


Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 13 december . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 21 november

Kategorier : Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Sektionschef – Mekaniska avdelningen