Boliden

Sektionschef HMS till Renströmsgruvan

 

Är du en erfaren ledare som har ett stort intresse av arbetsmiljöfrågor? Då kan vi ha tjänsten för dig. Välkommen med din ansökan!

 

Arbetsuppgifter

Renströmsgruvan HMS sektion hjälper och stöttar gruvan i arbetsmiljöfrågor. Ditt uppdrag blir att driva utvecklingen av arbetsmiljöfrågor i verksamheten. Renströmsgruvan är 70 år gammal och är Sveriges djupaste gruva. Där basmetallerna Zn och Cu är grunden i brytningen men även ädelmetallerna Au och Ag förkommer i relativt stor utsträckning, Gruvan har ca 200 stycken medarbetare i olika befattningar.

 

I ditt ansvarsområde ingår bland annat att:

  • Utveckla det förebyggande säkerhets- och arbetsmiljöarbetet.
  • I rollen som chef är det viktigt att vara ett stöd och support till dina medarbetare.
  • Samordning av arbetsmiljöfrågor på gruvan.
  • Vara en expertresurs inom Arbetsmiljölagstiftning och lagefterlevnad i ledningsgruppen för gruvan samt till gruvans chefer och anställda.
  • Utveckla och vara ett stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet i syfte att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö på våra arbetsplats ex. att agera stöd vid riskanalyser, avvikelserapportering osv.
  • Skapa, och hålla i utbildningar inom arbetsmiljöområdet.
  • Planera och genomföra ronder, revisioner och övrig arbetsmiljörapportering.

 

Du leder ett team i dagsläget av fyra medarbetare. I rollen förväntas du samverka med Bolidenområdet och affärsområdets avdelning för arbetsmiljö samt delta i våra interna nätverk inom arbetsmiljö. Det ingår också att bistå vid externa kontakter med myndigheter, branschorganisationer, leverantörer och studiebesök. Deltagande i koncern-/affärsområdesgemensamma Arbetsmiljöprojekt kan förekomma.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar omsorg, mod och ansvar och tillämpar dessa i ditt arbete och ledarskap. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

Du kommer att rapportera till Gruvchefen för Renströms gruvan och ingå i Gruvans ledningsgrupp. Tjänsten är placerad i Renström.

 

Utbildning och kvalifikationer

Du är en trygg och erfaren ledare som har ett coachande ledarskap och kan leda i förändring. Du tydlig och öppen i din kommunikation och tycker om att samarbeta, är initiativtagande och har ett strukturerat och målinriktat arbetssätt där dokumentation är en viktig del. Vi vill att du entusiasmeras av att arbeta med Hälsa, miljö och säkerhetsfrågor och ser HMS sektionens potential att bidra till vår verksamhets framgång.

 

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och ledarerfarenhet Vi vill även att du har flera års erfarenhet av kvalificerat brett arbetsmiljöarbete inom industrin, där arbetsmiljölagstiftning, systematiskt arbetsmiljöarbete och riskanalyser ska vara några av erfarenhetsområdena. Erfarenhet av arbetsmiljöarbete inom gruvbranschen är mycket meriterande.

 

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. B-körkort är ett krav.

 

Upplysningar                                  

Ytterligare upplysningar lämnas av Gruvchef Andreas Suup, mobilnr:0702987522 e-mail: andreas.suup@boliden.com.

 

Facklig information

Simon Granström Ledarna tfn. 0970-72 93 33, Anders Karlsson Unionen tfn. 0970-72 92 69, Scott Gordon, SACO, tfn. 070-612 99 47.

 

Ansökan                                            

Du lämnar din ansökan med CV via vår hemsida www.boliden.com – Karriär - Lediga Jobb. Den behandlas enligt GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Talent Acquisition Partner, Jonas.lindgren@boliden.com.

 

Då urval kan komma att ske löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Dock senast den 30 Augusti 2022.

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 augusti . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 12 juli

Kategorier : Chef & Ledning Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Sektionschef HMS till Renströmsgruvan