Boliden

Sektionschef Gruvautomation

Arbetsuppgifter
Boliden Aitik söker en sektionschef till den nya avdelningen för gruvautomation. Vi söker dig som vill forma ett helt nytt team och en ny banbrytande sektion, som tillsammans med kollegor inom koncernen och starka externa partners vill utveckla världsledande automationssystem för mobila gruvmaskiner. Vi söker dig som vill flytta berg. 

Boliden Aitik är Sveriges största och världens mest produktiva koppardagbrott. Aitik ligger strax söder om Gällivare i Norrbotten. Här jobbar du med att utveckla världsledande teknik. Samtidigt lever du på en plats med öppna fjäll, fantastiskt friluftsliv och storslagen natur, och i en spännande stad som förflyttas, förnyas och omvandlas.

I din roll som Sektionschef kommer du rekrytera ditt eget team samt planera och driva sektionens arbete framåt. Det innebär bland annat automationsutveckling av Aitiks flotta för bergtransport samt fortsatt utveckling av maskiner för bergborrning. Sektionen kommer även jobba för att utveckla kommunikationen mot maskinerna och ha ett nära samarbete med IT-avdelningen. Du arbetar aktivt med utvecklingen av sektionen och arbetsmetoder, genom att uppmuntra samarbete, delaktighet och kunskapsspridning. Arbetstiden är förlagd till dagtid.


Utbildning/Kvalifikationer
Du har relevant teknisk universitetsutbildning alternativt erfarenhet som bedöms som likvärdig. Du har minst fem års erfarenhet av automation samt en bred teknisk förståelse. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från ledande befattningar. För att lyckas i rollen är du initiativtagande, självgående och har en god samarbetsförmåga. Vidare har du en problemlösande analysförmåga, ett strukturerat arbetssätt samt en förmåga att se helheten i arbetet. Det är även viktigt att du har intresse och förmåga att leda människor och tar dig an nya utmaningar med stor entusiasm. Grundläggande kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift är ett krav. B-körkort är ett krav.


Upplysningar
Ytterligare upplysningar angående tjänsten lämnas av Avdelningschef Mikael Burck på Mikael.Burck@boliden.com eller 0970-72 90 91.

Facklig information
Anders Johansson Ledarna tfn 0970-72 95 63, Anders Karlsson Unionen tfn 0970-72 92 69, Holger Rilinger, SACO tfn 0910-70 57 59.

Ansökan
Vi arbetar aktivt för en jämställd arbetsplats och välkomnar därför både kvinnliga och manliga sökande. Ansökan med CV lämnas via ansökningsikon ”Ansök nu” i annonsen på vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga jobb.

Frågor angående din ansökan besvaras av HR-Partner Joakim Davidsson på joakim.davidsson@boliden.com eller 0970-72 90 28.

Sista ansökningsdatum är 6 januari 2020.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 500 medarbetare och en omsättning på 40 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.


Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 6 januari . Arbetsort : Gällivare . Publicerat : 14 november

Kategorier : Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Sektionschef Gruvautomation