Boliden

Samordnare – Public Affairs

till Boliden Gruvstaber, HR och Hållbarhet.

 

Vi söker dig som har förståelse för påverkansarbete, opinionsbildning, basindustri och stort intresse av samhälls- och hållbarhetsfrågor. Ett samordnande strategisk arbete för public affairs behöver nu byggas upp för Boliden Gruvor, varför denna nya strategiskt viktiga befattning inrättas. Arbetet med public affairs sker med stöd och nära samarbete av interna och externa experter så som sektionen för tillstånd på Gruvstaben Hållbarhet, Bolidens kommunikationsavdelning samt externa aktörer så som Svemin. En hög prioritet är arbetet med att omhänderta och systematisera de för verksamheten relevanta remisser och public affairs aktiviteter på regional, nationell och europeisk nivå.

 

Nu söker vi en samordnare med ett brinnande intresse och stort engagemang för påverkansaktiviteter med fokus på tillgång till mark.

 

 

Arbetsuppgifter

Befattningen för public affairs är ny inom Hållbarhet, Boliden Gruvstaber och ansvarar för strategisk planering, omvärldsbevakning, att agera spindeln i nätet, styrning och uppföljning med inriktning på långsiktigt hållbara legala förutsättningar för gruvnäringen. Samverkan med interna och externa intressenter/funktioner är en viktig del för att uppnå goda resultat.

 

Rollen ska initiera och koordinera verksamhetens närvaro i externa opinionsbildande nätverk och organisationer. Arbetet omfattar även koordinering av kontakter med politiker, intresseorganisationer, andra samhällskontakter och externa intressenter som är av vikt för verksamheten samt koordinering av relevanta remissvar.

 

Samordnaren rapporterar till stabschefen för Hållbarhet. Du planerar, leder, fördelar, utbildar och driver arbetet inom ämnesområdet samt ansvarar för rutinutveckling och stöd till enheterna inom affärsområdet.

 

Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö.

Våra grundläggande värderingar är; Omsorg, Mod och Ansvar.

 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med Boliden som stationeringsort. Resor ingår i tjänsten och tillträde sker enligt överenskommelse.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Du är högskoleutbildad med examen inom samhällsvetenskap, naturvetenskap, kommunikation, juridik eller motsvarande gärna med inriktning mot påverkansarbete. Vi ser även att du som söker har några års erfarenhet av att arbeta med lagtexter antingen genom tillståndsprövningar eller inom ramen för public affairs. Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga samt en duktig relationsbyggare. Vi ser gärna att du som person ska ha förmågan att arbeta strukturerat och mot långsiktiga strategiska mål.

 

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Pia Lindström, Stabschef HR- och Hållbarhet, tfn 070-552 48 59. Mail: pia.lindstrom@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Senior Talent Acquisition Partner, Janne Lindmark tfn 0910-774262.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 24 oktober 2021. Urval sker löpande.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 oktober . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 29 september

Kategorier : Juridik Kommunikation Kontor & Administration Naturvetenskap & Forskning Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Samordnare – Public Affairs