Boliden

Projektledare för Anläggningsprojekt

Gällivare

JOB_009005

 

Arbetsuppgifter

Boliden Mineral AB står inför fortsatta investeringar i Aitik och till projektavdelningen söker vi därför projektledare för anläggningsprojekt. Som projektledare är du ansvarig för genomförandet av om-, till- och nybyggnadsprojekt i Aitiks anläggningar. Genom projektens olika faser leder du din projektgrupp med kompetens och engagemang till att uppnå uppsatta mål. Detta innebär att du bland annat arbetar med att fastställa tekniska processer, ta fram beslutsstöd, genomföra förhandlingar och kontraktsvård, genomföra uppföljning, rapportera projektläge till styrgrupp och intressenter och slutligen på ett strukturerat sätt avsluta investeringar.

 

Anläggningsprojekten är vanligtvis multidisciplinära vilket innebär att du kommer att ansvara för olika teknikområden beroende på projekts inriktning, såsom exempelvis förädlingsprocesser, gruvdammar, infrastruktur, bygg, mark och anläggning. Avdelningen består av projektledare, projekteringsledare, projektkoordinatorer och byggledare som ansvarar för genomförandet av förstudier, förprojekteringar och anläggningsprojekt.

 

Du är även ledande i arbetet som rör arbetsmiljö, kvalitetsarbete och miljöfrågor samt arbetar proaktivt med utveckling och förbättring av rutiner och arbetssätt. Arbetet innefattar arbetsmiljösamordning för både planering och utförande av anläggningsarbete. Boliden Mineral AB sätter stort fokus på en säker arbetsplats så du kommer att vara en viktig del i att utveckla, följa upp och förbättra rutiner inom detta område. Vi har ett enhetligt arbetssätt utifrån Bolidens projektmodell och gällande rutiner. Tjänsten är en tillsvidarebefattning och direkt underställd avdelningschef på projektavdelningen.

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker dig som har en relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande arbetserfarenhet. Du har dokumenterad erfarenhet av projektledning inom gruv-, anläggnings- eller processindustrin och gärna med kunskap och erfarenhet inom något av teknikområdena mark/bygg/mek/automation. Har du arbetat med förädlingsprocesser eller gruvanläggningar i anläggningsprojekt är det meriterande. Meriterande är också dokumenterad erfarenhet av BAS-P/U.

 

Som person är du en naturlig ledare med förmågan att bygga och leda team mot uppsatta mål. Samarbete är en självklar utgångspunkt för dig. En vilja att arbeta med ständiga förbättringar och utveckling av både projektavdelningen och Aitik som helhet är en viktig del i arbetet.

 

Kommunikativ förmåga är betydelsefull och du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Körkort lägst klass B är ett krav.

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av Projektchef Mattias Brännström, tfn 070-601 74 23 eller mattias.brannstrom@boliden.com

 

Facklig information

Ledarna: ledarna.aitik@boliden.com

Unionen: unionen.aitik@boliden.com

SACO: saco.aitik@boliden.com

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Ansökan med CV lämnas via ansökningsikon ”Ansök nu” i annonsen på vår hemsida www.boliden.com – Karriär - Lediga jobb. Frågor angående din ansökan besvaras av HR-Generalist Miciel Wennström tfn 070-203 96 60 eller miciel.wennstrom@boliden.com

 

Sista ansökningsdag är den 29 februari 2024

Ansök redan idag! Urval och intervjuer sker löpande, därmed kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Vi genomför rekryteringsarbetet i egen regi, därför undanber vi oss kontakter från rekryterings- och bemanningsföretag.

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 februari . Arbetsort : Gällivare . Publicerat : 31 januari

Kategorier : Bygg & Anläggning Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Projektledare för Anläggningsprojekt