Boliden

Projektadministratör/projektekonom

Skelleftehamn

JOB_006013

 

Vill du följa med på en spännande resa?

Boliden tar krafttag för att nå vårt mål att minska koldioxidintensiteten fram till 2030. Boliden Rönnskärs smältverksamhet i Skelleftehamn är en viktig aktör för att säkra tillgången till hållbart framställda bas och ädelmetaller i Sverige och Europa, avgörande för att vi tillsammans ska klara den gröna omställningen bort från fossilberoende. Verksamheten är även en föregångare när det gäller återvinning, cirkulära och komplexa råmaterial. I höst lanserar vi ett stort omställningspaket med extern finansiering för att kraftfullt minska våra CO2-utstläpp ytterligare till 2030.

 

Om Sektionen

Boliden Rönnskär har idag ca 900 medarbetare och just nu söker vi en erfaren projektadministratör/projektekonom till vår administrativa sektion inom ekonomiavdelningen.

 

Sektionen har idag 9 medarbetare och vi behöver nu komplettera med ytterligare en person med anledning av ökad projektadministration då vi erhållit medel från EU för att bedriva utvecklingsarbete bland annat inom kompetensförsörjning.

 

Om jobbet

Som projektadministratör/projektekonom kommer du att arbeta med administration och ekonomi relaterat till Boliden Rönnskärs utvecklings- och projektmedel. Du kommer ansvara för kalkyl, kostnader och villkor kopplade till finansiärer till exempel EU.

 

Det kan tex vara:

• Administrativt och ekonomisk stöd avseende dokumentation och underlag till projekt

• Tidrapporter och stöd vid upphandling

• Redovisning för de olika projekten

• Ekonomiska kalkyler och budgetuppföljning

• Kvalitetssäkring av underlag

• Avstämning mot uppdragstagare

• Utbildningsadministration

 

Det kan även förekomma uppdrag för att bidra till kommunikation i och runt projektens utveckling och framdrift, tex kan det omfatta presentationsunderlag.

 

Arbetet innebär breda kontaktytor, såväl internt som externt. Här följer vi verksamhetens behov och är snabba och flexibla i utvecklingen av processer och arbetssätt samt förmåga att självständigt hålla sig uppdaterad med regelverk och tillhörande riktlinjer för projekt och redovisning.

 

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, men vi använder oss av 6 månaders provanställning till att börja med. Arbetsställe är Boliden Rönnskär i Skelleftehamn.

 

Vi söker

Vi söker dig som med ordning och reda kan bistå projekt med administrativt stöd och ekonomisk uppföljning och redovisning.

 

Som person har du god samarbetsförmåga, är lyhörd och kommunikativ. Vidare är du strukturerad, analytisk och kvalitetsmedveten samt har förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du är en duktig koordinator med god känsla för service. Du trivs i en miljö med många kontaktytor och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du har lätt för att lära och ser till att hålla dig uppdaterad inom ditt område. Vidare är du ambitiös och tycker det är roligt med nya utmaningar. Du har ett stort intresse för administration och ekonomi och en vilja att utvecklas.

 

Kvalifikationer

Krav:

• Eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller utbildning/erfarenhet som sammantaget bedöms likvärdig

• Minst 2 års yrkeslivserfarenhet inom relevant område

• Erfarenhet av EU-finansierade projekt och tillhörande redovisning/administration

• Goda kunskaper inom Office-paketet (Word, Excel och PowerPoint)

• Goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift

 

Meriterande:

• Erfarenhet från arbete inom utvecklingsprojekt

• Erfarenhet från arbete inom processindustri

 

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar mod, omsorg och ansvar. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet mm

 

Arbetstid

Kontorsarbetstid 38,75 timmar per vecka

 

Tillträde

Snarast efter överenskommelse

 

Upplysningar

Sektionschef Ingela Stenmark. Tel: 070-269 91 72 eller e-post: ingela.stenmark@boliden.com

 

Facklig information

Joachim Pettersson, Sveriges Ingenjörer, tel 0910-77 31 75

Mikael Norrby, Unionen, tel 0910-77 37 76

Dan Nilsson, Ledarna tel 0910-77 38 67

 

Urval sker löpande men sista ansökningsdag är 2022-12-04

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 4 december . Arbetsort : Skelleftehamn . Publicerat : 15 november

Kategorier : Ekonomi & Finans Kontor & Administration


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Projektadministratör/projektekonom