Boliden

Programchef FoU Hållbar hantering av utvinningsavfall

Brinner du för utmaningar och är intresserad av möjligheten att arbeta långsiktigt med miljö- och teknikförbättringar i en spännande bransch? Då har vi jobbet för dig! Till Boliden Gruvors Miljöavdelning söker vi en Programchef som ska leda vårt nya FoU program för att uppnå en hållbar hantering av utvinningsavfall. Programmet är en viktig strategisk satsning som Boliden gör för att stärka sin långsiktiga konkurrenskraft.

Arbetsuppgifter

Som Programchef kommer du initiera, samordna och leda forsknings- och utvecklingsaktiviteter inom programmet. För att uppnå en förbättrad hantering av utvinningsavfall så kommer insatser krävas längs hela värdekedjan från prospektering till efterbehandling. Samverkan med flera olika kompetenser, avdelningar och affärsenheter inom Boliden samt externa partners är därmed en stor del av vardagen.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen bestå av att:

  • utveckla och hantera en portfölj av strategisk viktiga FoU-projekt,
  • driva och etablera samverkan med interna och externa partners,
  • etablera konsortium och ansöka om externa forskningsmedel,
  • representera Bolidens intressen i externa nätverk såsom t.ex. INAP 
  • driva omvärldsbevakning,
  • stödja projektledare i projekt inom programmet, samt
  • ansvara för programbudgeten och framdrift av projekt inom programmet.

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda stora projekt eller utvecklingsprogram, företrädesvis inom gruvbranschen. Projektledning och portföljadministration av interna och externa FoU-projekt är meriterande. Vi ser att du har en bred kunskap om gruvindustrin samt kännedom om de risker och miljöproblem som är förknippat med hantering av utvinningsavfall. Förståelse för akademin samt nationella och internationella FoU-finansieringssystem är önskvärt.

Som person är du självständig, initiativtagande och målinriktad. Du har en mycket god kommunikationsförmåga samt är pragmatiskt och prestigelöst inställd till samarbete över tvärvetenskapliga gränser.

Du har en teknisk högskoleutbildning på minst Mastersnivå och flera års relevant arbetslivserfarenhet. Utmärkt engelska och svenska i tal och skrift är ett krav.

 

Upplysningar

För ytterligare information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Stefan Strömberg, 070-439 41 45. https://www.cesab.se/rekryteringar/programchef-fou/

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Human resources, Jonas.lindgren@boliden.com

Vi vill ha in din ansökan senast den 31 Augusti 2020


Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Skellefteå . Publicerat : 3 juli

Kategorier : Miljö & Naturbruk Projektledning


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Programchef FoU Hållbar hantering av utvinningsavfall