Boliden

Processoperatörer Kopparsmältverket

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 

Avdelningen RPS består av flera enheter som dels smälter både nya och återvunna kopparhaltiga material och dels tar hand om de gaser som bildas i smältprocessen och skickar dem vidare till Svavelsyraverken. På avdelningen jobbar ca 80 personer. Arbetet bedrivs i skiftlag av olika storlekar och specifika arbetsuppgifter förekommer på de olika driftavdelningarna. Skiftgång samt dagtid förekommer.

 

 

Arbetsuppgifter

Processoperatören planerar, styr och övervakar processer och utrustning inom sitt arbetsområde så att bästa möjliga produktionsresultat uppnås med avseende på kvantitet, kvalitet och miljö. 

 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat

 • kontakter inom den egna och mot andra avdelningar,
 • produktionsrapportering,
 • utföra ronder och schemalagda kontroller,
 • initiera och i vissa fall utföra underhållsinsatser,
 • rapportera avvikelser och anläggningsbrister,
 • truck- och/eller traverskörning

 

Vi arbetar med ständiga förbättringar, i förbättringsgrupper ges alla möjlighet att påverka arbetsförhållanden och utveckla arbetet. Arbetet är ibland fysiskt krävande. Stor vikt läggs vid skydds- och säkerhetsarbete där städning för att hålla god ordning och reda är en del av det dagliga arbetet. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang.

 

 

Utbildning och kvalifikationer

Du bör vara en engagerad person gärna med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi söker dig som är ansvarstagande, noggrann och självgående. Du ska ha god planeringsförmåga, känna ansvar för dina arbetsuppgifter, vara kvalitetsmedveten och ha bra samarbetsförmåga. Förutom rätt teoretisk bakgrund krävs god fysik, ett praktiskt sinnelag samt förmåga att effektivt prioritera bland olika arbetsuppgifter.

 

 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

 • Processoperatörsutbildning, drifttekniker/maskinistutbildning alternativt slutförd gymnasieutbildning. 
 • Grundläggande IT kunskaper.
 • Grundläggande kunskaper i engelska.
 • B-körkort.

 

 

Meriterande är om du har erfarenhet från arbete med:

 • Kopparsmältning eller annan processindustri
 • Ångpannor eller andra tryckkärl
 • ABB-styrsystem
 • Truck- eller traverskörning

 

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta

Jonas Rosén jonas.rosen@boliden.com 0910-773256

 

Facklig information

Facklig information lämnas av 

Johan Widmark, IF Metall 

tfn 0910-77 30 00

 

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Linda Göting, Human Resources, tfn 0910-77 30 00, E-mail: linda.goting@boliden.com

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 24 feb 2019.

 


 

Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 februari . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 13 februari

Kategorier : Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Processoperatörer Kopparsmältverket