Boliden

Processoperatör

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 

Nu söker vi en processoperatör till Zinkklinker/fumingverket, en del utav Produktion Nischer. 

 

 

Arbetsuppgifter

Ni planerar, styr och övervakar processer och utrustning inom ert arbetsområde så att bästa möjliga produktionsresultat uppnås med avseende på kvantitet, kvalitet och miljö. Stor vikt läggs vid skydds- och säkerhetsarbete. En vanligt förekommande arbetsuppgift är slaggtappning, rondering och åtgärder kring dessa.

 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat kontakter inom egen och mot andra avdelningar, produktionsrapportering, utföra ronder och schemalagda kontroller, initiera och i vissa fall utföra underhållsinsatser samt rapportera avvikelser och anläggningsbrister. Arbetet är ibland fysiskt krävande där sprängning i vårt konditioneringstorn och truck körning ingår. Utbildning erhålls av Boliden. Stor vikt läggs vid skydds- och säkerhetsarbete där städning för att hålla god ordning och reda är en del av det dagliga arbetet, kunna hoppa in som ersättare på alla berörda befattningar samt arbeta i blymiljö.

 

På flera avdelningar ingår truck- och/eller traverskörning i arbetsuppgifterna.

 

Arbetet bedrivs i skiftlag av olika storlekar och specifika arbetsuppgifter förekommer på de olika driftavdelningarna. Skiftgång samt dagtid förekommer.

 

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vi arbetar med ständiga förbättringar, i förbättringsgrupper ges alla möjlighet att påverka arbetsförhållanden och utveckla arbetet. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang.

 

 

Utbildning och kvalifikationer

Du bör vara en engagerad person med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

 

- Processoperatörsutbildning, drifttekniker/maskinistutbildning alternativt

slutförd gymnasieutbildning. 

 

- Grundläggande IT kunskaper.       

 

- Grundläggande kunskaper i engelska.

 

- Några års relevant arbetslivserfarenhet.      

 

- B-körkort.

Meriterande är om du har erfarenhet från arbete med kopparsmältning, annan processindustri, arbete med ångpannor eller andra eller ABB-styrsystem, samt erfarenhet av truck- eller traversköring.

 

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta 

Mattias Nilsson, mattias.a.nilsson@boliden.com

tfn  070-224 33 87

 

 

Facklig information

Facklig information lämnas av 

Johan Widmark, IF Metall 

tfn 0910-77 32 85

 

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Linda Göting, Human Resources, tfn 0910-77 10 00, E-mail: linda.goting@boliden.com

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 24 feb 2019

 


 

Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Skellefteå . Publicerat : 12 februari

Kategorier : Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Processoperatör