Boliden

Processoperatör

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 

Konverter och anod är den centrala delen i kopparproduktionen där vi tar emot material från smältenheterna och kaldoverken. I konvertrarna förädlas materialen i flera steg och tar kopparhalten från ca 57% upp till 98%. Sedan transporteras den 98% haltiga blisterkopparen till Anoden där syret tas ned till lämplig nivå innan den gjuts till anoder i stora kopparformar.

Arbetsuppgifter

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar! 

Vi söker en processoperatör till svavelproduktverket som kan planera, styra och övervaka processer och
utrustning inom sitt arbetsområde så att bästa möjliga produktionsresultat uppnås med avseende på kvantitet, kvalitet och miljö.

En vanligt förekommande arbetsuppgift är övervaka och säkerställa kvalitet, rondering och åtgärder kring dessa. I arbetsuppgifterna ingår även kontakter inom egen och mot andra avdelningar,  produktionsrapportering, utföra ronder och schemalagda kontroller, initiera och i vissa fall utföra underhållsinsatser samt rapportera avvikelser och anläggningsbrister. Arbetet är ibland fysiskt krävande. Stor vikt läggs vid skydds- och säkerhetsarbete där städning för att hålla god ordning och reda är en del av det dagliga arbetet.

Utbildning och kvalifikationer

Du erbjuds omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vi arbetar med ständiga förbättringar, i förbättringsgrupper ges alla möjlighet att påverka arbetsförhållanden och utveckla arbetet. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare avseende kön, ålder, etnicitet mm.

Vi söker dig som är ansvarstagande, noggrann och självgående. Du ska ha god planeringsförmåga, känna ansvar för dina arbetsuppgifter, vara kvalitetsmedveten och ha bra samarbetsförmåga. Förutom rätt teoretisk bakgrund krävs god fysik, ett praktiskt sinnelag samt förmåga att effektivt prioritera bland olika arbetsuppgifter.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

  • Processoperatörsutbildning, drifttekniker/maskinistutbildning alternativt slutförd gymnasieutbildning. 
  • Grundläggande IT kunskaper.
  • Grundläggande kunskaper i engelska.
  • Några års relevant arbetslivserfarenhet.      
  • B-körkort.

Meriterande är om du har erfarenhet från arbete i processindustri, arbete med  eller andra ABB-styrsystem,
samt erfarenhet av truckkörning.  Arbetet bedrivs i skiftlag och specifika arbetsuppgifter förekommer på de olika driftavdelningarna. Skiftgång samt dagtid förekommer.         

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Per-Anders Wermelin, per-anders.wermelin@boliden.com 
tfn 0910-77 32 68

Facklig information

Facklig information lämnas av Johan Widmark, IF Metall, johan.vidmark@boliden.com
tfn 0910-77 32 686

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Linda Göting, Human Resources, tfn 0910-77 4120, E-mail: linda.goting@boliden.com

Vi vill ha in din ansökan senast den 31 jan 2019

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 10 januari

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Processoperatör