Boliden

Processoperatör

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 

Konverter och anod är den centrala delen i kopparproduktionen där vi tar emot material från smältenheterna och kaldoverken. I konvertrarna förädlas materialen i flera steg och tar kopparhalten från ca 57% upp till 98%. Sedan transporteras den 98% haltiga blisterkopparen till Anoden där syret tas ned till lämplig nivå innan den gjuts till anoder i stora kopparformar.

Arbetsuppgifter

Processoperatören planerar, styr och övervakar processer och utrustning inom sitt arbetsområde så att bästa möjliga produktionsresultat uppnås med avseende på kvantitet, kvalitet och miljö. 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat kontakter inom egen och mot andra avdelningar, produktionsrapportering, utföra ronder och schemalagda kontroller, initiera och i vissa fall utföra underhållsinsatser samt rapportera avvikelser och anläggningsbrister. Stor vikt läggs vid skydds- och säkerhetsarbete.

I arbetsuppgifterna för Konverter och Anod ingår traverskörning och i Anodgjuteriet ingår även truckkörning.

Arbetet bedrivs i skiftlag av olika storlekar och specifika arbetsuppgifter förekommer på de olika driftavdelningarna. Skiftgång samt dagtid förekommer.

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vårt arbetssätt, som vi kallar förbättringsgrupper, innebär att du ges möjlighet att påverka arbetsförhållanden och utveckla vårt sätt att arbeta.

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi efterstävar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet mm.

Utbildning och kvalifikationer

Du bör vara en engagerad person med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Vi söker dig som är ansvarstagande, noggrann och självgående. Du ska ha god planeringsförmåga, känna ansvar för dina arbetsuppgifter, vara kvalitetsmedveten och ha bra samarbetsförmåga. Förutom rätt teoretisk bakgrund krävs ett praktiskt sinnelag samt förmåga att effektivt prioritera bland olika arbetsuppgifter.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

- Processoperatörsutbildning eller drifttekniker/maskinistutbildning alternativt gymnasieutbildning eller motsvarande med teknisk/naturvetenskaplig/industriell inriktning.       

- Grundläggande IT kunskaper        

- Grundläggande kunskaper i engelska

- Några års relevant arbetslivserfarenhet        

- B-körkort

Meriterande är om du har erfarenhet från processindustri, samt erfarenhet av truck- eller traverskörning.

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Patrik Öhgren, patrik.ohgren@boliden.com 
tfn 0910-77 36 67

Facklig information

Facklig information lämnas av Johan Widmark, IF Metall, johan.vidmark@boliden.com
tfn 0910-77 32 85, 070-281 71 34

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Janne Lindmark, Human Resources, tfn 0910-77 42 62, E-mail: janne.lindmark@boliden.com  

Vi vill ha in din ansökan senast den 16 december 2018.

 Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 15 timmar . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 27 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Processoperatör