Boliden

Processingenjör

Bolidenområdet söker Processingenjör till Anrikningsverket

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och tre närliggande gruvor. Antal anställda på bolidenområdet är idag ca 650 personer.

Anrikningsverket i Boliden omfattar tre parallella produktionslinjer i vilka det produceras olika koncentrat genom kampanjvis anrikning av malmer från gruvorna i Kristineberg, Kankberg och Renström, samt genom anrikning av slagg från Rönnskärsverken. Till Anrikningsverket hör även Hötjärnsmagasinet med tillhörande vattenreningsanläggningar, liksom ett antal yttre anläggningar avsedda för bland annat vattenförsörjning och vattenhantering av olika slag. Organisationen är uppdelad i sektionerna Drift, Underhåll, Process, Projekt och HMS och omfattar totalt drygt 100 anställda.

 

Arbetsuppgifter
Vi söker en Processingenjör till Anrikningsverket. Dina arbetsuppgifter kommer att omfattas av produktionsstöd och utvecklingsarbete. Du förväntas initiera och kunna driva frågor för att utveckla och optimera processer, metoder och arbetssätt i anrikningsverket.

I arbetet ingår uppföljning och redovisning av processresultat och kvalitet samt att stödja, utveckla och utbilda drifts- och laboratoriepersonal. Ytterligare arbetsuppgifter kan vara att delta i projekt av olika slag, kemikaliefrågor i anrikningsverket och produktionsplanering.

Eftersom Bolidens anrikningsverk, till skillnad från de allra flesta, inte har någon närbelagd gruva och malmen transproteras hit, samt att slagg från smältverket omanrikas här, ger det en spännvidd av komplexitet. De enhetsoperationer som vi har är bland annat malning, flotation och lakning.

Tjänsten är direkt underställd processchefen.

 

Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning eller har annan likvärdig utbildning med inriktning mot mineralteknik, kemi eller fysik gärna med några års praktisk erfarenhet från anrikningsverk eller processindustri.

Som person har du mycket god samarbetsförmåga, är öppen och inlyssnande till din omgivning, samtidigt som du lätt tar egna initiativ. Du är driven och van att arbeta självständigt och strukturerat inom ditt expertisområde tillsammans med andra avdelningar. Du har ett intresse för produktionen och tycker att arbetet är kul och spännande! Tillsammans med dina kollegor skapar du ett öppet och lärorikt arbetsklimat.

Du har goda datorkunskaper och kan uttrycka dig muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. B-körkort är ett krav.

 

Upplysningar
Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Processchef, Lisa Malm, telefon 0702251844  

 

Facklig information
Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden och välkomnar alla sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Talent Acquisition Partner Emma Sehlstedt på emma.sehlstedt@boliden.com.

Varmt välkommen med ditt intresse och ansökan! Då urval kan komma att ske löpande, ser vi gärna att du skickar in din ansökan snarast möjligt. Dock senast 2021-08-01.  


Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 6 000 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 1 augusti . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 21 juni

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Processingenjör