Boliden

Processingenjör

Arbetsuppgifter

Som Processingenjör i Anrikningsverket kommer dina arbetsuppgifter främst att omfattas av processutveckling och produktionsstöd. Typiska arbetsuppgifter som processingenjör i Garpenberg består av att planera och genomföra processutvecklingsaktiviteter och idéstudier, samt att ansvara för att granska och analysera senaste tidens processresultat och framtagande av förslag till förbättringar i riktlinjer för hur processen körs. Du stöttar och utbildar även operatörer för hantering av utmanande driftlägen och kan medverka som expertresurs i större projekt. 

Tjänsten ingår i Processektionen och är underställd processchefen. Arbetet kommer att bedrivas i samverkan med process- och labbavdelningen, driftsoperatörer, dammar/HMS-avdelning, projekt och underhåll. Vidare ingår det kontakt med både interna och externa resurser såsom Teknikstaben i Boliden och Marknad i Stockholm.  

Processektionen ansvarar även för Anrikningsverkets kvalitetskontroll där analys och uppföljning av processresultat utgör en viktig del. Vidare bistår sektionen också med sitt kunnande till områdets vattenreningsanläggningar.
 
Tjänsten avser tillsvidareanställning med Garpenberg som stationeringsort.

 

 

Utbildning och Kvalifikationer

Du är utbildad civilingenjör eller har en likvärdig utbildning med inriktning på mineralteknik, kemi eller fysik.

 

Du är van att arbeta med IT-stöd och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav. 

Meriterande är erfarenhet från mineral/metall- eller annan processindustri samt erfarenhet av arbete med styrmodellen Lean Production. Vi ser gärna att du tidigare har haft en ledarroll eller har erfarenhet av någon annan ledande position. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För tjänsten krävs det att du är självgående och ansvarstagande då delar av arbetet bedrivs relativt självständigt och ställer krav på förmåga att analysera ett problem. En god kommunikativ förmåga värdesätts högt, däribland färdigheten att framgångsrikt samarbeta med olika discipliner och att samordna interna och externa resurser för att nå ett gemensamt mål. 


Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.Upplysningar

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta sektionschef Process, Johan Boström tfn; 070-226 70 13.

 

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Maria Lindvall, Sveriges Ingenjörer, tfn 0225-369 85, Sven-Eric Ericsson, Ledarna, tfn  0225-360 77, Leif Mattsson, Unionen, tfn 0225-360 80. 

 

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

 

Ansökan

Du lämnar din ansökan med CV via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Sari Lindeman, Human Resources, tfn 0225-369 15. 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 12 augusti 2018.

 

 

 

 

 Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : 12 augusti . Arbetsort : Garpenberg

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Processingenjör