Boliden

Operatörsutbildare Automation

Gällivare

Full time

JOB_005693

 

Under kommande åren kommer förarlösa gruvtruckar att införas i Aitik vilket innebär stora förändringar i hur verksamheten bedrivs. Vi söker dig som vill vara med och driva denna förändring och skapa framtidens Aitik.

För genomförandet av Truckautomationsprojektet finns en dedikerad projektavdelning etablerad och där kommer du att ingå.

 

 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är att ansvara för utbildning kring autonom drift för instruktörer och operatörer, främst genom in-seat training i olika maskintyper som ska användas inom den Autonoma Zonen. Det innebär att medverka i framtagande av utbildningsplaner för varje avdelning/skift, stötta och informera berörda chefer samt följa upp att utbildningarna är genomförda och avslutade. Det kan även förekomma arbete i operatörssimulatorn.

 

I ditt ansvarsområde ingår bland annat att

• Koordinera utbildnings- och träningsprogram.

• Leda instruktörer och stödja dem för att skapa standardiserade utbildningsprogram.

• Leda relevant utbildning.

• Upprätta rutiner och arbetsinstruktioner enligt anvisningarna eller efter behov.

• Dokumentation och uppdatering av utförda utbildningar.

• Arbete med operatörssimulatorn.

• Andra relevanta uppgifter som kan krävas från tid till annan.

 

Du kommer att företräda Truckautomationsprojektet som ambassadör och expert på arbetssätt kring automation och operatörssimulatorn. I din roll ingår även att bistå vid externa kontakter såsom branschorganisationer, leverantörer och studiebesök.

 

Tjänsten är placerad i Aitik, Gällivare och resor kan förekomma. Du kommer att rapportera till Sektionschef för Truckautomation. Huvudsakligen skiftarbete.

 

 

Utbildning/erfarenhet       

Vi söker dig med relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdigt. Du har kunskap om säkerhetsstandarder, lagar och förordningar i Gruvindustrin. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av gruvdrift och tidigare erfarenhet som instruktör, gärna även ledarerfarenhet. Du är teknisk intresserad och har goda datakunskaper.

 

Som person är du en problemlösare med hög integritet. Du är lyhörd, engagerad, och kreativ. Du har lätt att samarbeta och kommunicera med andra samt inger förtroende. Du arbetar metodiskt och målinriktat på ett detaljorienterat sätt, där dokumentation är en viktig del.

 

Ett krav är att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt Körkort, klass B.

 

Du som söker delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar och utövar ditt ledarskap i enlighet med dessa. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö, arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. 

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar lämnas av Sektionschef Magnus Fjellström tfn 070–312 27 16 eller magnus.fjellstrom@boliden.com

 

Facklig information

Simon Granström, Ledarna tfn 070-228 58 23, Anders Karlsson Unionen tfn 0970-72 90 69, Ditte Möller Lasskogen, Sveriges Ingenjörer tfn 070-220 06 82

 

Ansökan                                          

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Ansökan med CV lämnas via ansökningsikon ”Ansök” i annonsen på vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga jobb.

 

Frågor angående din ansökan besvaras av HR Maria Ömalm tfn 070-601 34 31 eller maria.omalm@boliden.com

 

Sista ansökningsdag är den 3 oktober 2022

Urval och intervjuer sker löpande

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 3 oktober . Arbetsort : Gällivare . Publicerat : 6 september

Kategorier : Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Operatörsutbildare Automation