Boliden

Miljösamordnare med inriktning mot egenkontroll

Gällivare

Boliden

Full time

JOB_006253

 

Arbetsuppgifter

En välfungerande egenkontroll är grunden för ett systematiskt miljöarbete. Genom den kan verksamhetens påverkan på den omgivande miljön beskrivas och prioriteringar mellan olika miljöförbättrande projekt göras, samtidigt som en stabil grund läggs för kommande tillståndsansökningar.

 

Som miljösamordnare med inriktning mot egenkontroll kommer du att ha huvudansvaret för Aitiks egenkontrollprogram för yttre miljö, vilket för närvarande omfattar buller, luft, vatten och biota. En central arbetsuppgift är löpande kontroll av inkomna analys- och mätresultat samt administration av data i aktuell miljödatabas. Du följer upp eventuella avvikelser och rapporterar miljödata både internt och externt. Vidare ansvarar du för att utveckla rutiner kring egenkontrollen och för att anpassa kontrollprogrammet till såväl förändrade krav som planerade förändringar i verksamheten. Du kan även komma att arbeta med andra, inom sektionen, förekommande arbetsuppgifter såsom utrednings- och utvecklingsarbete samt utbildningar och projekt inom miljöområdet.

 

Som miljösamordnare tillhör du sektionen för yttre miljö, vilken utgör en central stöd- och kontrollfunktion för hela verksamheten i Aitik. Sektionen tillhör avdelningen för hållbarhet och service och ingår även i Bolidens miljönätverk som inkluderar stabsfunktioner både på affärsområdes- och koncernnivå.

 

Dina främsta samarbetspartners finns på sektionen för dammsäkerhet och vattenhantering, vilka ansvarar för den löpande miljöprovtagningen. Då sektionen för yttre miljö utgör en stöd- och kontrollfunktion för hela verksamheten i Aitik kommer du att informera och samarbeta med både chefer, specialister och övriga medarbetare. Du kommer även att beställa analyser, mätningar och miljöutredningar samt delta i olika interna och externa nätverk/projekt. Under år 2023 planeras ett större projekt med utbyte av nuvarande miljödatasystem.

 

Arbetet är förlagt till dagtid, flexibel arbetstid. Då arbetet innebär ett nära samarbete med driftorganisationen och övriga stödfunktioner ser vi helst att personen har sin arbetsplats i Aitik.

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi ser att du har universitets-/högskoleutbildning med inriktning mot miljö och att du har erfarenhet av miljörapportering. Det är meriterande att ha erfarenhet av att arbeta med miljödatabaser och GIS, att ha kunskap om lagkrav och standards kring provtagning samt att ha kunskap om gruvindustrins miljöfrågor.

 

Ett krav är körkort, klass B samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

 

Som person har du ett stort intresse för miljödata. Du tycker om att ha arbetsuppgifter som är regelbundet återkommande. Du vill förbättra verksamheten genom att hantera avvikelser och arbeta med utvecklingsprojekt. Du är strukturerad, arbetar självständigt och tar egna initiativ. Du kan också samarbeta med och motivera andra genom tydlig kommunikation.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; mod, ansvar och omsorg. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar angående tjänsten lämnas av Sektionschef Åsa Sjöblom, tfn 0970-72 91 62.

 

Facklig information

Simon Granström, Ledarna tfn 070-228 58 23, Anders Karlsson, Unionen

tfn 0970 – 72 92 69 och Peter Karlsson tfn 070-211 82 65, Sveriges Ingenjörer.

 

Ansökan

Ansökan med CV lämnas via annonsens ansökningsikon ”Ansök nu” på vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga jobb.

Frågor angående din ansökan besvaras av HR Anna-Lena Olofsson, tfn

070-508 59 37.

 

Sista ansökningsdag är 12 februari 2023.

Din ansökan vill vi ha så snart som möjligt då ansökningarna hanteras löpande.

Vi genomför rekryteringsarbetet i egen regi varför vi undanber oss kontakter från rekryterings- och bemanningsföretag.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 12 februari . Arbetsort : Boliden, Gällivare . Publicerat : 24 januari

Kategorier : Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Miljösamordnare med inriktning mot egenkontroll