Boliden

Miljösamordnare

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 

 

Arbetsuppgifter

Som miljösamordnare deltar du i det dagliga miljöarbetet t ex sammanställa och analysera data, genomföra utredningar och skriva rapporter samt ha kontakt med både myndigheter och allmänhet. Du ska bevaka aktuell lagstiftning samt medverka i att miljöarbetet bedrivs enligt gällande lagar och föreskrifter, myndighetsbeslut och företagets interna föreskrifter och policy. Som miljösamordnare kommer du att planera, delta i och eventuellt leda projekt, utredningar och interna utbildningar. Du medverkar i nätverk för miljöfrågor både internt inom koncernen och externt. I ditt arbete följer du den tekniska utvecklingen inom miljöområdet och deltar i verksamhetens utvecklingsarbete.

Miljösamordnaren ingår i sektionen för miljö, vilken omfattar både mark, vatten, luft, kemikaliesamordning och energi samt miljöteknik. Miljösamordnare rapporterar till sektionschef miljö.

 

 

Utbildning/Kvalifikationer

Du är universitets- eller högskoleutbildad med inriktning mot miljö, miljöteknik eller motsvarande. Vi söker dig med några års erfarenhet från arbete med miljötekniska mätningar och egenkontroll med fokus på luft och gasrening. Vi ser gärna att du har kunskap om olika undersökningsmetoder inom området. Erfarenhet från tung industri är meriterande, men även erfarenhet från offentlig alternativt privat verksamhet. Det är också en fördel om du har en viss kunskap om miljöjuridiska frågor.

 

Du är duktig på att skapa relationer och nätverk. Erfarenheter av arbete med rutinutveckling och datasammanställning och analys är också en merit. Vidare har du förmåga att skriva, presentera och kommunicera på ett tydligt och övertygande sätt. Du är flexibel, analytisk, resultatfokuserad och duktig på att ge god service mot verksamheten. Som person är du en strukturerad problemlösare, duktig på att kommunicera och arbetar både självständigt och i lag. Koncernspråket är engelska så du behöver behärska både engelska och svenska i tal och skrift.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha:

  • Universitets eller högskoleutbildning med inriktning mot miljö eller motsvarande.
  • Några års erfarenhet av arbete med frågor som rör egenkontroll av luft och vatten, samt miljöteknisk mätningar
  • B-körkort

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet mm

 

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta
Ida Tjerngren, Ida.Tjerngren@boliden.com
tfn 0910-77 30 00

 

Facklig information

Facklig information lämnas av
Joachim Pettersson, Sveriges Ingenjörer, 0910-77 37 45
Mikael Norrby, Unionen, 0910-77 37 76
Anders Wikström, Ledarna, 0910-77 31 75

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Emil Lindholm, Human Resources, tfn 070 810 93 04, E-mail: Emil.Lindholm@ext.boliden.com

Vi vill ha in din ansökan senast den 26/1 2020

Urval och intervjuer sker löpande


Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 januari . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 2 januari

Kategorier : Miljö & Naturbruk Naturvetenskap & Forskning


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Miljösamordnare