Boliden

Miljöchef

Har du ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor och är intresserad av möjligheten att arbeta långsiktigt med miljöförbättringar i en spännande bransch? Då har vi jobbet för dig! Till Bolidenområdet söker vi en miljöchef med ”ingenting är omöjligt” attityd och en stark vilja att påverka. 

 

 

Arbetsuppgifter

Som miljöchef ansvarar du för att leda vår miljöavdelning och tillsammans med ditt team utveckla områdets miljöarbete och stödja linjeorganisationen. I ditt ansvar ingår att driva tillståndsprocesser och en viktig del av arbetet är dialog och relation med myndigheter samt andra intressenter. Du har också ansvar för områdets efterbehandlingar och att samordna vårt miljöarbete med Bolidens affärsområde gruvor och koncernen. I rollen ingår såväl att stödja och kontrollera samt utveckla och samordna miljöarbete.

 

Tjänsten är direkt underställd områdeschefen och du ingår i Bolidenområdets ledningsgrupp. Du förväntas aktivt och engagerat delta i områdets övergripande ledningsfrågor och ta ett gemensamt ansvar för det strategiska arbete som åligger områdets ledningsgrupp.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Som ledare är du driven och entusiasmerande och har förmåga att utveckla dina ansvarsområden och avdelningens medarbetare. Vi värdesätter att du har hög integritet, är strukturerad, affärsmässig och strategisk. Som person är du också prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Vi söker dig som har en utbildning motsvarande master- eller civilingenjör med relevant inriktning mot miljö samt flera års erfarenhet av arbete med miljöarbete. Erfarenhet av ledarskap och kunskap om miljölagstiftning och prövning enligt miljöbalken är meriterande. Kännedom om gruvindustri och förståelse för branschens miljöutmaningar är en förutsättning för att lyckas väl i rollen.

 

Du kommer att ha många interna och externa kontakter, varför arbetet kräver att du kan kommunicera såväl muntligt som skriftligt på både svenska och engelska. B-körkort är ett krav. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; Entusiasm, Ansvarstagande och Engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Stationeringsort Boliden. I tjänsten förekommer resor regelbundet till Bolidenområdets olika avdelningar.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Områdeschef Peter Bergman, tfn 070-780 11 90.

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden och välkomnar alla sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Maria Lagerhielm, HR, 0910-77 4095.

 

Vi vill ha in din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna hanteras löpande, dock senast den 3 februari 2020.


Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 800 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 3 februari . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 16 januari

Kategorier : Chef & Ledning Miljö & Naturbruk Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Miljöchef