Boliden

Mekkonstruktör

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare. 


Vi behöver ersätta
Sektionen konstruktion och underhållsutveckling, som är en del av Rönnskärs teknikavdelning, består idag av 15 personer där merparten arbetar inom konstruktion. Sektionens uppdrag är främst att tillgodose Rönnskär behov inom konstruktion inom både löpande underhållskonstruktion och i investeringsprojekt samt att ansvara för ritningsförvaltningen. Detta åstadkommes genom att arbetet antingen bedrivs i egen regi eller att externa resurser anlitas.

Nu har en vakans uppstått där en mekkonstruktör söks för att stärka upp inom bla ansvarsroller i de många investeringsprojekt som ligger i planen framöver. Inom mek disciplinen arbetar idag 5 personer.


Arbetsuppgifter
Som mekkonstruktör arbetar du antingen självständigt med konstruktionsuppdrag eller som disciplin-/ konstruktionsansvarig i investeringsprojekt. Du upprättar tekniska kravspecifikationer och standarder inom disciplinen. Du fungerar som tekniskt sakkunnig vid upphandling av utrustning och tjänster. Du kvalitetssäkrar beställningar av externa konstruktionsresurser och ansvarar för utlämning av underlag samt mottagning av färdigt underlag. Utöver detta så ingår utveckling av förvaltningen, konstruktionsmjukvara och arbetssätt.


Utbildning/Kvalifikationer
Vi söker dig som är drivkraftig och har god samarbetsförmåga. Du är serviceinriktad, noggrann, strukturerad, kreativ och har en god analytisk förmåga. För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

• Universitets- eller högskoleutbildning inom maskinteknik eller motsvarande
• Mångårig erfarenhet i yrket
• Erfarenhet av ansvarsroller inom projektering i projekt
• Goda IT-kunskaper
• Behärskar engelska och svenska i tal och skrift
• B-körkort

Meriterande är:
• Erfarenhet av konstruktionsarbete inom tung industri
• Erfarenhet inom hållfasthetsberäkningar
• Erfarenhet inom processmedia
• Erfarenhet av CAD programmen SolidWorks och Microstation

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en spännande bransch. Vi förutsätter att du delar Bolidens grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang. 


Arbetstid

Dagtid 38,75 tim/veckan

Tillträde
Snarast efter överenskommelse.


Information
För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta 
Niklas Lundmark, niklas.lundmark
@boliden.com
tfn 0910-77 33 82


Facklig information
Facklig information lämnas av 
Joachim Pettersson, Sveriges Ingenjörer, 0910-77 37 45
Mikael Norrby, Unionen, 0910-77 37 76
Anders Wikström, Ledarna, 0910-77 31 75


Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


Ansökan
Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Tomas Vidmark, Human Resources, tfn 0910-77 30 00, E-mail: tomas.vidmark@ext.boliden.com  

Vi vill ha in din ansökan senast den 22 April 2019Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i  branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.
Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 1 april

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Mekkonstruktör