Boliden

Manager Group Tax & Internal Control

Boliden Group Finance består av ca 15 medarbetare inom Controlling, Accounting, Treasury, Invetsor Relations och Internal Control. Vi söker nu en ny medarbetare inom Group Tax och Internal Control som kommer att vara delaktig i att driva, skapa ramar och utveckla arbetssätt. Rollen är placerad på huvudkontoret i centrala Stockholm och rapporterar till Director Group Internal Control.

Arbetsuppgifter

Rollen kombinerar skattefrågor och internkontroll inom koncernen. När det kommer till skattefrågor kommer du att ansvara för att utveckla, underhålla och kommunicera koncernens regelverk för skatter. Du kommer bland annat att bistå dotterbolagen vid skatterevisioner, hålla interna utbildningar samt agera bollplank gentemot interna enheter. Vidare kommer du att ansvara för att Boliden håller sig uppdaterat inom skatteområdet. 

Tillsammans med Director Group Internal Control kommer du att ansvara för internkontrollgranskning och annan uppföljning av interna och externa regelverk. Vidare kommer du att stötta och vara delaktig i olika interna revisioner, granskningar samt projekt inom området.

Utbildning och kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande. Troligtvis arbetar du idag som revisor sedan minst fem år tillbaka och har erfarenhet av skattefrågor och revision. Du behöver inte vara expert inom skatteområdet, men vi ser att du har erfarenhet av att driva projekt inom skatteområdet samt ett intresse för skattefrågor.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmågan att arbeta självständigt och kan lyfta blicken, identifiera vad som behöver göras och därefter ta egna initiativ. Då du kommer agera ”internkonsult” inom internkontroll- och skattefrågor är det viktigt att du är lyhörd gentemot kollegor inom organisationen, inger ett förtroende samt besitter förmågan att på ett pedagogiskt och professionellt sätt övertyga olika intressenter inom koncernen. Din personlighet präglas av en hög integritet och du förstår vikten av att leverera toppkvalitet.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift), kunskaper i finska är ett plus. Du har körkort B.

Information

I denna rekrytering samarbetar vi med Prodiem, ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av Hannah Plogell på Prodiem, tfn 073- 303 36 11 alt Filippa Gernandt, tfn 073- 384 23 94.

Facklig information

Facklig information lämnas av Magnus Filipsson (Unionen), 0910-77 33 29, Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer) 0910-70 57 59.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Du lämnar din ansökan med CV via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Kristin Sellman, Human Resources, 08-610 15 56.

Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2 november 2017

 

Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 31 december 9999 . Arbetsort : Stockholm


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Manager Group Tax & Internal Control