Boliden

Legal Counsel/Bolagsjurist - Group Legal Affairs

till Stockholm

 

Bolidens Group Legal Affairs-funktion ansvarar för hanteringen av koncernens legala frågor. Avdelningen ger juridisk support till koncernens affärsområden, produktionsenheter, stabsfunktioner samt till bolagets styrelse och koncernledning. Vi söker nu en bolagsjurist för att förstärka vårt juristteam. Tjänsten är en tillsvidareanställning på huvudkontoret i Stockholm.

 

Boliden är ett högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk. Vi arbetar långsiktigt med att garantera samhällets tillgång till bas- och ädelmetaller – från brytning av malm (mineraler) till produktion och leverans av högkvalitativ metall till industrin. Våra produkter är i huvudsak koppar, zink, bly, nickel och ädelmetaller, men även andra produkter, som t.ex. svavelsyra. Vi är även marknadsledande inom elektronikåtervinning och återvinning av bly från bilbatterier. Metaller behövs inom de flesta områden och är kritiska för elektrifieringen som krävs för klimatom-ställningen. Hållbarhet är en grundförutsättning för oss och våra verksam¬heter regleras i stor utsträckning av strikta miljövillkor. Idag arbetar cirka 6 000 personer på Boliden och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Irland. Boliden är ett företag noterat på Stockholmsbörsens Large Cap-segment.

 

 

Arbetsuppgifter

Group Legal Affairs består idag av ett litet men effektivt och erfaret team bestående av fem jurister och en assistent, varav en chefsjurist med ansvar för koncernjuridik och samordning, två jurister med specialisering inom miljörätt och tillståndsfrågor, två jurister med särskild kompetens för kärnverksamheten, främst kommersiella avtal (corporate commercial), samt en assistent med ansvar för legal administration.

 

Som ny bolagsjurist kommer du att ingå i Group Legal Affairs och arbeta med att stötta verksamheten i legala frågor inom främst corporate commercial-området. Du kommer att arbeta brett med att ge juridisk support till olika intressenter inom koncernen. Arbetet innebär bl.a. att upprätta och granska avtal och andra legala dokument, delta i förhandlingar, göra rättsutredningar och lämna rådgivning till verksamheten i olika legala frågor. Till arbetsuppgifterna kan även höra att delta i förvärvs- (m&a) eller finansieringsprocesser, bevaka ny lagstiftning, hålla internutbildningar och presentationer i relevanta legala frågor samt att företräda Boliden i förhållande till olika tredje parter.

 

 

Utbildning och kvalifikationer

Du har jur.kand. examen eller motsvarande och två till tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Lämplig bakgrund kan vara arbete på advokatbyrå, bolagsjurist, eller motsvarande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kommersiella avtal, bolagsrätt, entreprenad- och inköp/upphandlingar och större infrastruktur­projekt. Utöver nämnda kvalifikationer kan det också vara intressant med erfarenhet av företagsförvärv/­­m&a eller finansierings­frågor. Eftersom vi är ett litet team, förutsätter arbetet att du är beredd på och intresserad av att sätta dig in i nya rättsområden och utvecklas i rollen så att du får en bred juridisk kompetens och affärsförståelse.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är noggrann, strukturerad och lösningsorienterad. För att trivas hos oss så är du beredd att lära dig snabbt att arbeta självständigt och ta ansvar. Du är öppen för förändringar och villig att göra nya saker. Du har en hög integritet och visar respekt och gott omdöme i kontakter med andra, såväl internt som externt.

 

I och med att engelska är det gemensamma koncernspråket förutsätter arbetet att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

 

Du kommer att rapportera till koncernens chefsjurist.

 

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Eva Rydén, General Counsel eva.ryden@boliden.com eller Kristin Sellman, Group Human Resources kristin.sellman@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Andreas Mårtensson (Unionen) +46 910 77 42 39, Holger Rilinger (SACO) +46 910 70 57 59 eller Peter Markström (Ledarna) +46 910 77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR och lämnas via ansökningsikonen.

 

Välkommen med din ansökan senast den 29 oktober 2021. Ansökningar kan komma att prövas löpande.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 oktober

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Legal Counsel/Bolagsjurist - Group Legal Affairs