Boliden

Laboratorie/kemi-ingenjör till Pilotverket

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbetet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bland annat avdelningarna Teknik, Prospektering och HR & Hållbarhet.

Processteknikavdelningen, med 24 anställda, är en del av Teknik och har som främsta uppdrag att stödja anrikningsverken inom AO Gruvor med allt ifrån problemlösning i driften till förprojekteringar av nya anläggningar och processer. Processteknik har de senaste åren också arbetat mycket tillsammans med Bolidens egen miljöavdelning för att utveckla och förbättra vattenrenings- och efterbehandlingstekniker. Vi genomför även flera projekt som involverar prospekteringsavdelningen vid undersökningar av nya fyndigheter. Pilotverket är benämningen på processtekniks mineralogiska laboratorium och försöksanläggning, där avdelningens praktiska försöks- och utvecklingsarbete bedrivs.

Arbetsuppgifter

Som laboratorieingenjör kommer du att vara drivande inom analysarbetet på pilotverket, jobba med analys- och metodutveckling samt kvalitetssäkring av arbetet. Den största delen av jobbet bedrivs i pilotverkets egna lokaler, främst i form av olika typer av lab- och utvecklingsarbeten. Du kommer också på egen hand att få driva utvecklings- och driftsrelaterade projekt, samt delta i olika projektgrupper. 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid. Stationeringsort är Boliden, men tillfälligt arbete på Bolidens andra verksamhetsorter kan förekomma. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Utbildning/Erfarenhet

Du bör inneha ingenjörsutbildning eller motsvarande, med inriktning mot kemi eller kemiteknik. Erfarenhet från gruvindustri eller annan processindustrin är meriterande. Eftersom arbetet i många fall är av problemlösningskaraktär är det viktigt att du är initiativrik och kan arbeta självständig samt är intresserad av verksamhetens utveckling. Noggrannhet och hög riskmedvetenhet är två andra viktiga egenskaper som efterfrågas. Arbetet kräver också god samarbetsförmåga och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Upplysningar

Ytterligare upplysningar lämnas av Johan Hansson, Sektionschef på pilotverket, tfn 0910-774072, johan.hansson@boliden.com

Facklig information

Facklig information får du av Holger Rilinger (Sv. Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29 eller Peter Markström, (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämnställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Human Resources, tfn 0910-777 45 66.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 18 mars 2018


 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Boliden

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Laboratorie/kemi-ingenjör till Pilotverket