Boliden

Kommunikatör

Garpenberg

Full time

JOB_005735

 

Boliden gruvor söker

Kommunikatör

till HR-och Kommunikationsavdelningen i Garpenberg

 

Behovet av metaller är stort och behovet ökar än mer i och med att världen behöver göra en grön omställning. Bolidens gruva i Garpenberg är världens mest produktiva underjordsgruva för zink. De människor som arbetar hos oss gör detta möjligt - våra medarbetare är vår viktigaste tillgång. Vår vision är att vara dem mest klimatvänliga och respekterade metalleverantörer. Hos oss pågår många utvecklingsaktivieter med med fokus på arbetsmiljö, automation, digitalisering, elektrifiering, ledar- och medarbetarskap, organisationsutveckling, produktivitet och samverkan med samhället. Kommunikation är ett grundläggande verktyg för vår framgång.

 

Vi söker dig som vara vill med och utveckla verksamhetens utveckling med hjälp av kommunikation och vill ingå i ett team med där vi stöttar, hjälper och utvecklar varandra.

 

 

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör hos oss kommer du arbeta med extern och intern kommunikation. Självklart är våra medarbetare en viktig målgrupp och du kommer stötta organisationen i kommunikationsfrågor samt driva kommunikationsinsatser.  Du kommer knyta kontakter och utveckla kommunikationen med för vår verksamhet viktiga externa intressenter, t.ex. politiker, näringsliv, skolor, framtida medarbetare,  och ansvara för interna och externa event, såsom besök, mässor etc.

 

Du kommer att projektleda, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser. Du kommer även att operativt producera innehåll för alla kanaler. I rollen ingår också att ge råd i kommunikationsfrågor till ledare och andra nyckelpersoner.

 

Tjänsten som kommunikatör är ny hos oss varpå du kommer vara med och bygga upp rollen. Du tillhör ett team med kollegor inom HR. Därtill finns kommunikatörer på andra siter inom Boliden och du kommer ingå i olika kommunikationsnätverk där du har ytterligare möjlighet till samarbete och stöttning.

 

Tjänsten är placerad i Garpenberg.

 

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig som vill jobba nära verksamheten och driva kommunikationsinsatser i linje med vår strategi. Vi tror att viktiga egenskaper för rollen är att du är inlyssnande samtidigt som du är modig och driver kommunikationsperspektivet. Som person är du driven, kreativ, hjälpsam med känsla för både detaljer och helhet. Du är bra på att se sammanhang och kan växla mellan operativt och strategiskt arbete.

 

Grundläggande är att du har en personlig mognad, utmärkt förmåga att kommunicera, bygga relationer och samarbeten.

 

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, marknadsföring eller annan utbildning som anses likvärdig. Du har flera års erfarenhet som kommunikatör och gärna erfarenhet av förändringskommunikation.

 

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor som berikar vår verksamhet och vi eftersträvar mångfald i bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet bland våra medarbetare. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar lämnas av Anna Lidehäll, Avdelningschef HR & Kommunikation, tfn 070-254 64 19.

 

Facklig information får du av Kent Hedin, Ledarna, tfn 0225-369 50, Jacob Wallén, Unionen, tfn 070-305 03 82, Ditte Möller Lasskogen, SACO, tfn 070-220 06 82.

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för mångfald på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan hanteras enligt GDPR. Du lämnar din ansökan med CV via vår hemsida www.boliden.com – Karriär - Jobba på Boliden. Frågor angående din ansökan besvaras av Bertil Karlsson, Senior Talent Acquisition Partner, 0910-773278

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Välkommen med din ansökan senast 16 oktober 2022

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 16 oktober . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 19 september

Kategorier : Kommunikation


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Kommunikatör