Boliden

IT Specialist inom nätverk

till Aitik

 

Ta chansen och följ med på Bolidens resa mot nästa generations teknik. Vi söker en driven nätverkstekniker till Aitiks IT avdelning. Du kommer att jobba med nätverk men även ges goda möjligheter att vidareutvecklas i takt med framtidens kommunikationssystem.

 

I Bolidens Aitikgruva jobbar du i världens effektivaste koppardagbrott med teknik till några av världens största maskiner. I den här typen av verksamhet finns det gott om plats för innovation och bra möjligheter till personlig utveckling. I rollen som nätverksspecialist är du en nyckelspelare och har många kontaktytor inom förtaget.

 

 

Arbetsuppgifter

I din roll ingår även utveckling och ansvar för konventionellt trådlöst och trådbundet nätverk. Som nätverksspecialist på Aitiks IT avdelning kommer det även ingå fortbildning och implementation av den senaste LTE/5G-tekniken för att säkerställa en stabil infrastruktur för bland annat självkörande fordon. Du ingår i det lokala nätverksteamet som har till uppgift att säkerställa en stabil infrastruktur för kontor, produktionsmaskiner och anrikningsprocessen. I din roll kommer du även ha goda möjligheter att samverka med Boliden globala IT organisation.

 

Med fokus på en optimerad och säker driftmiljö för hela Aitik arbetar du innovativt tillsammans med både interna och externa resurser för att ta fram de förbättringar och lösningar som är mest fördelaktiga för verksamheten.

 

Du planerar och genomför förändringar inom nätverksområdet och inom en rad olika projekt, bland annat undersökningar, implementeringar, support- och förbättringsarbete.

 

Dina uppgifter omfattar utformning och utveckling av Aitiks IT-system för att säkerställa att vi har de rätta lösningarna för att stötta verksamheten kring nätverk.

 

Du arbetar både praktiskt och teoretiskt. En vanlig arbetsdag kan omfatta allt från att byta en switch eller accesspunkt till att planera nätverkssegmenteringar.

 

En viktig del av rollen är att föreslå och genomföra kontinuerliga förbättringar för att möta förväntningar och krav från verksamheten. Du kommer även att fungera som second line support inom ditt kompetensområde.

 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med Aitik som stationeringsort. Då företaget har verksamhet på flera orter kan resor förekomma. Beredskap och jour kan komma att ingå i uppdraget. På IT-avdelningen i Aitik arbetar idag 7 personer och på Boliden IT globalt drygt 90.

 

 

Utbildning och kvalifikationer

Delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

För att lyckas i den här rollen har du redan erfarenhet av att arbeta som senior nätverkstekniker. Du är van att hantera affärskritiska realtidssystem och har gedigen kompetens inom IP-baserade kommunikationsnät.

 

Du förstår vad det innebär att arbeta med produktionskritiska nätverk med många användare. Du tar ansvar för din uppgift, tar tag i det som behöver göras och ser till att slutföra.

 

Det är ett krav att du har erfarenhet av att jobba med CISCO-baserade nätverk och det är meriterande om du har jobbat i industriella miljöer.

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba agilt eftersom gruppens arbete planeras och genomförs i sprintar.

 

Du har relevant akademisk examen eller erfarenhet vi bedömer likvärdig. Du talar och skriver svenska och engelska flytande.

 

Körkort B som inkluderar manuell växellåda är ett krav.

 

 

Information

I denna rekrytering samarbetar vi med Ghost Competence, ytterligare frågor om tjänsten besvaras av Maria Lundgren 070-665 43 23, maria@ghostcompetence.se

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Andreas Mårtensson (Unionen) +46 910 77 42 39, Holger Rilinger (SACO) +46 910 70 57 59 eller Peter Markström (Ledarna) +46 910 77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi vill ha in din ansökan senast 30 april 2021

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 30 april . Arbetsort : Gällivare . Publicerat : 6 april

Kategorier : Data & IT Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb IT Specialist inom nätverk