Boliden

IT Chef Bolidenområdet

till Boliden

 

I Bolidenområdet i det mineralrika Skelleftefältet i Västerbotten gjordes det första guldfyndet som lade grunden för ett samhälle och vår verksamhet som har sysselsatt flera generationer medarbetare. Idag består området av underjordsgruvorna Renström, Kristineberg och Kankberg. Med undantag för Kankberg bryts det komplexmalm som innehåller zink, koppar, bly, guld och silver i samtliga gruvor.

 

I området finns även anrikningsverk samt ett lakverk för guld- och tellurproduktion. Det tellur som bryts i Kankbergsgruvan används till bland annat till solcellstillverkning.

 

Boliden IT utvecklar och levererar IT-tjänster till verksamheten, såsom drift, utveckling och support av IT-system och IT-infrastruktur. Uppdraget är att stödja verksamheten och IT-användarna med en modern och problemfri IT miljö, som hjälper till att öka effektiviteten och få affärerna att växa. Inom Boliden IT arbetar i dagsläget cirka 110 personer.

 

 

Arbetsuppgifter

I rollen som IT-chef för Bolidenområdet ingår förutom operativt ansvar för IT-infrastruktur även ansvar för att förnya, leda, utveckla och effektivisera IT-verksamheten och dess processer baserat på verksamhetens behov. Du kommer att ha nära samverkan med övriga kollegor inom IT-Gruvor och tillsammans leder ni arbetet mot nästa generations hållbara gruvdrift.

 

Tjänsten som IT Chef för Bolidenområdet är en ny roll inom Boliden IT Gruvor, och avdelningen som du kommer att leda kommer att bestå av inledningsvis 4 direkt underställda. Under 2022 så kommer du att få möjlighet att växa den ytterligare med fler kollegor. Tillsammans kommer ni att arbeta med att möjliggöra och utveckla Bolidens IT-lösningar, IT-infrastruktur samt att säkerställa en stabil, effektiv och säker IT-leverans till Bolidenområdet, och detta gällande IT kopplat både till produktion och administration.

 

Arbetet är varierande och vi jobbar med allt ifrån att bygga trådlösa nätverk åt självkörande fordon till att utveckla nästa generations datalager för att möjliggöra AI-tillämpningar. Du är heller inte rädd för att kavla upp ärmarna och hjälpa till med det operativa IT-arbetet ovan jord eller i gruvan.

 

Du kommer ha mycket kontakt och samverkan med verksamheten för att säkerställa att vi levererar våra tjänster enligt deras behov och krav.

 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med Boliden som stationeringsort.

 

Du kommer att rapportera till Andreas Stenlund, IT Manager Business Area Mines och ingå i IT Business Area Mines ledningsgrupp.

 

 

Utbildning och kvalifikationer

Har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper. Arbetsuppgifterna kräver gedigen erfarenhet av ledarskap och arbete inom IT och då helst inom industri.

 

För att verka inom Boliden IT krävs god kommunikativ förmåga, resultatorientering, flexibilitet samt att självständigt kunna driva olika aktiviteter och utvecklingsprocesser.

 

Rollen som IT Manager kräver också att du är en problemlösare, har integritet, kan jobba i team samt har förmågan att skapa förtroende bland dina kunder. Kunskap och kännedom om arbetsprocesser såsom LEAN och ITIL är också bra att ha.

 

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift är ett krav, liksom Körkort B. Då vi är en koncern med verksamhet i flera länder så förekommer tjänsteresor.

 

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Marcus Skårman 070- 669 8572 marcus@ghostcompetence.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Andreas Mårtensson (Unionen) +46 910 77 42 39, Holger Rilinger (SACO) +46 910 70 57 59 eller Peter Markström (Ledarna) +46 910 77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 12 oktober

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb IT Chef Bolidenområdet