Boliden

HR-specialist Garpenberg

Behovet av metaller är stort och behovet ökar än mer i och med att världen behöver göra en grön omställning. Bolidens gruva i Garpenberg är världens mest produktiva underjordsgruva för zink. De människor som arbetar hos oss gör detta möjligt - våra medarbetare är vår viktigaste tillgång. Vi är i en utvecklande fas med fokus på arbetsmiljö, kultur, ledar- och medarbetarskap, organisationsutveckling, teknik och produktivitet.

 

Vi söker dig som vill stötta organisationens chefer i arbetet med hälsa, arbetsmiljö, och medarbetarskap.

 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med start så snart som det är möjligt. Viktigast är dock att vi hittar rätt person för uppdraget.

 

Vi söker dig som vill bidra i ett team med där vi stöttar, hjälper och utvecklar varandra och verksamheten.

 

Arbetsuppgifter

En betydande del av rollen innebär att driva och utveckla systematiken i vårt förebyggande insatser för att utveckla hälsa, arbetsmiljö och medarbetarskap. Du har en viktig roll, tillsammans med andra i organisationen, att vidareutveckla vårt förebyggande OSA-arbete. Vi lägger stort fokus på förebyggande instatser i form av olika anpassade insatser i de enskilda fallen och gemensamma OSA-rutiner.

 

Andra betydande delar av rollen är att stötta och coacha chefer i ärenden gällande  rehabilitering och i övrigt förekommande personalärenden. En viktig samarbetspartner är vår företagshälsa med vilken du samarbetar för att identifiera relevanta aktiviteter och åtgärder. Andra viktiga samarbetspartners i arbetet är fackliga parter, skyddsombud samt dina HR- och arbetsmiljökollegor.

 

Då vi arbetar i ett team med ansvar över samtliga HR-processer kan andra arbetsuppgifter förekomma.                            

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig med en personlig mognad och trygghet, mycket god kommunikationsförmåga, kreativt lösningsfokus och strategisk förmåga. Du behöver ha förmågan och tilltalas av att hantera komplexa ärenden och stötta chefer att med hänsynstagande till arbetsrättsliga lagar, Bolidens Policys och värderingar finna goda lösningar. Vidare är det grundläggande att du har en utmärkt förmåga att skapa goda relationer, är professionell och har ett positivt förhållningssätt.

 

                            

Vi ser att du har högskoleexamen inom HR (eller annan högskoleutbildning eller erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig) och flera års erfarenhet från relevant kvalificerat HR-arbete. Vi ser att du har erfarenhet av att stötta chefer i komplexa ärenden samt gärna erfarenhet av organisationsutveckling och omställning. Du har mycket god kunskap i arbetsrättslig lagstiftning och andra relevanta regelverk.

 

En god system- och datorvana samt B-körkort är ett krav. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor som berikar vår verksamhet och vi eftersträvar mångfald i bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet bland våra medarbetare. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. Boliden Garpenberg har en rökfri arbetsmiljö. Boliden har nolltolerans mot alkohol och droger. Innan erbjudande om anställning måste slutkandidaten genomgå en obligatorisk hälsokontroll där alkohol- och drogtest ingår.

 

Upplysningar

Kontakta gärna mig som rekryterande chef Anna Lidehäll, Avdelningschef HR & Kommunikation, tfn 070-254 64 19.

 

Facklig information

Facklig information får du av Kent Hedin, Ledarna, tfn 0225-369 50, Jacob Wallén, Unionen, tfn 070-305 03 82, Scott Gordon, SACO, tfn 070-612 99 47.

 

Ansökan          

Vi arbetar aktivt för mångfald på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan hanteras  enligt GDPR. Du lämnar din ansökan med CV via vår hemsida www.boliden.com – Karriär - Jobba på Boliden. Frågor angående din ansökan besvaras av Bertil Karlsson, Senior Talent Acquisition Partner, 0910-773278

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Välkommen med din ansökan senast 28 augusti 2022.

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 augusti . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 18 juli

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb HR-specialist Garpenberg