Boliden

HR Manager till Boliden Smelters

Nu söker vi en HR chef som får uppdraget att vara med och leda, utveckla och samordna HR arbetet inom affärsområdet med fokus på Sverige. Vill du få möjligheten att kombinera ett helhetsansvar inom HR med möjligheten att utveckla HRs arbetssätt i ett större perspektiv? Har du en hög energinivå, passion för ständiga förbättringar och ett pragmatiskt förhållningssätt. Då är du den vi söker!

 

Arbetsuppgifter
I rollen kommer du att vara HR-ansvarig för Boliden Smelters Staff och Boliden Commercial med ca 70 medarbetare. Där ingår att ansvara för hela spektrat av HR-frågor som rekrytering, chefsstöd, lönerevision, rapportering och fackliga förhandlingar. Du kommer att vara ägare och utveckla People & HR Manager forum. 

Du kommer även arbeta med strategiska HR-frågor för Boliden Smelters med fokus på Sverige. Du kommer att arbeta med att utveckla arbetssätt och processer inom valda fokusområden inom HR. Under de kommande åren har vi flera spännande projekt och utmaningar där du kommer att vara involverad, bland annat inom ledar- och kompetensförsörjning, driva och utveckla våra lönebildningsprocesser, utveckla våra samverkansprocesser tillsammans med de fackliga parterna, driva förhandlingar, lag- och avtalstillämpningar, implementering av workday och job architecture struktur. Resor inom hela affärsområdet förekommer.

Rollen rapporterar till - Director Corporate Responsibility Boliden Smältverk. Stationeringsort är Stockholm och tillträde efter överenskommelse.

 

Utbildning/Erfarenhet
Vi söker en driven person som tycker om att jobba brett och som har lätt för att skapa förtroende i organisationen. För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad och självgående. Vi tror att du har minst 8 års erfarenhet av breda HR-roller och vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med både kollektivanställda och tjänstemän.  Du har en kandidatexamen inom Human Resources eller annan relevant akademisk examen. Du är även en god kommunikatör och har vana att arbeta i olika sociala och digitala kanaler.  Arbetet kräver god förmåga att driva förändringsprocesser samt förmågan att påverka och skapa engagemang hos enskilda individer och grupper. Som person är du positiv, lyhörd och flexibel. Du kan hantera komplexa frågor och är driven i ditt arbete.

Engelska är vårt affärsspråk men dagligt arbete är på svenska och därför är goda kunskaper i båda språken ett måste. Finska är ytterligare en merit.

 

Upplysningar
Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Anna Gejke-Haesert CR Director Smelters, Mobile: +46 (0)70 190 9439. Mail: 
anna.gejke-haesert@boliden.com

 

Facklig information
Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 31 juli 2021.


Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 6 000 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

www.boliden.com

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 juli . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 2 juli

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb HR Manager till Boliden Smelters