Boliden

Head of Section IT

Boliden IT utvecklar och levererar IT-tjänster till verksamheten, såsom utveckling, drift och support av IT-system och IT-infrastruktur. Uppdraget är att stödja verksamheten och IT-användarna med en modern och problemfri IT-miljö, som hjälper till att öka effektiviteten och få affärerna att växa. Inom Boliden IT arbetar i dagsläget cirka 90 personer. Du kommer att leda och ha personalansvar för IT-teamet i Rönnskär.

Hos oss trivs du som delar våra gemensamma värderingar, entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Här deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. 

Arbetsuppgifter

I rollen som IT chef leder du ett team som arbetar med att supporta och utveckla IT-infrastruktur, applikationer samt användare för att säkerställa att leverans och IT-miljö är säker, stabil och att den bidrar till verksamhetens utveckling.

I Boliden Rönnskär ligger fokus på digitalisering och automation inom smältverk för att optimera drift och produktion. En viktig del av ditt uppdrag blir därför att ha nära kontakt med verksamheten för att säkerställa att vi levererar våra tjänster enligt deras behov och krav.

Ditt uppdrag blir att erbjuda en effektiv IT-produktion för verksamheten, en flexibel men säker infrastruktur samt en modern och funktionell arbetsplats för Bolidens medarbetare. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med Rönnskär som stationeringsort.

Utbildning och kvalifikationer

Vi ser gärna att du har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper. Arbetsuppgifterna kräver erfarenhet av ledarskap och arbete inom IT och då helst inom industri.

För att verka inom Boliden IT krävs god kommunikativ förmåga, resultatorientering, flexibilitet samt att självständigt kunna driva olika aktiviteter och utvecklingsprocesser. 

Rollen som IT chef kräver också att du är en problemlösare, har integritet, kan jobba i team samt har förmågan att skapa förtroende bland dina kunder.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift är ett krav, liksom Körkort B.

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Manager IT Smelters Maria Lloyd, +46 8 610 1685 maria.lloyd@boliden.com 

Facklig information

Facklig information lämnas av Magnus Filipsson (Unionen) +46 910 77 33 29, Holger Rilinger (SACO) +46 910 70 57 59 eller Peter Markström (Ledarna) +46 910 77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR och lämnas via ansökningsikonen. Frågor angående din ansökan besvaras av Kristin Sellman Human Resources, +46 8 610 15 56.

 Ansök nu


Sista ansökningsdag : 25 januari . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 18 december


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Head of Section IT