Boliden

Gruvplaneringschef

till Kankberg

 

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och fyra närliggande gruvor. Antal anställda på bolidenområdet är idag ca 650 personer.

 

 

Arbetsuppgifter

Söker du ett utvecklande uppdrag inom gruvindustrin? Då är det här jobbet för dig.

 

Vi söker dig med stor ledarerfarenhet, som är målinriktad och drivande. Du arbetar aktivt med att utveckla organisation och arbetsmetoder genom att uppmuntra samarbete, förbättringsarbete, delaktighet och kunskapsspridning, samt bedriva ett aktivt arbetsmiljöarbete. Andra viktiga egenskaper för att lyckas i arbetet är samarbetsförmåga kombinerat med beslutskraft och en tydlig och rak kommunikation.

 

Tillsammans med dina sju direkt underställda medarbetare har du ansvaret för Kankbergsgruvans Life of Mine Plan och Gruvplaneringssektionens budget på kort och lång sikt. Teamet består bland annat av kunniga och engagerade geologer, gruvmätare, produktionsplanerare, gruvplanerare och första linjens chef för diamantborrningen. Du ingår som en viktig del i gruvans ledningsgrupp. Du kommer att ha stor möjlighet att påverka arbetssätt och inriktning tillsamman med gruppen och ansvarig Gruvchef Daniel Bergius. 

 

Arbetsuppgifterna är varierande och du har ansvaret för gruvplanering, ledning och utveckling av verksamheten både på kort- och långsikt, gruvans geologi, gruvmätning samt diamantborrning. Life of Mine Plan utgör grunden i arbetet och teamet jobbar mot det gemensamma målet att utveckla gruvans livslängd och ert arbete lägger grunden för hela gruvans drift.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi ser framför oss att du har ett stort intresse för planeringssektionens leveranser och ledarrollen. Antingen har du en ingenjörsutbildning inom bergteknik och gedigen erfarenhet inom gruvindustrin exempelvis inom gruvplanering eller produktion. Du kan också ha en bakgrund som geolog med lång erfarenhet av planering och prospekteringsarbete. Du har ett ekonomiskt intresse och vi ser gärna att du har tidigare ledarerfarenhet. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

 

Är du en person kan kombinera kortsiktiga frågor med ett långsiktigt och strategiskt perspektiv? Tycker du om att se andra utvecklas och skapa god teamanda? Ser du samarbete som en förutsättning för att lösa komplicerade uppgifter och sammanställa och presentera faktabaserad information? Trivs du också med att driva ditt arbete framåt och uppnå resultat? Då är du rätt för oss!

 

 

Om oss

Kankbergsgruvan har ca 120 anställda och är en del av Bolidenområdet med tre gruvor i drift och anrikning på anrikningsverket i Boliden. Bolidenområdet arbetar långsiktigt och i Kankbergsgruvan finns potential för expansion inom gruvan och närliggande fyndighetsprojekt. Tillsammans med Bolidenområdets strategiska planerare och övriga gruvplaneringschefer arbetar du för områdets gemensamma budget och mål, som inkluderar bland annat utveckling av arbetsflöde och införande Deswik som planeringsverktyg.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Gruvchef Daniel Bergius, tfn, 0910-70 58 58, daniel.bergius@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden och välkomnar alla sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras Talent Acquisition Partner, Emma Sehlstedt, emma.sehlstedt@boliden.com

 

Vi vill ha in din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna hanteras löpande, dock senast den 30 Juni 2021.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 30 juni . Arbetsort : Kankberg . Publicerat : 8 juni

Kategorier : Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Gruvplaneringschef