Boliden

Gruvplanerare

Gällivare

Full time

JOB_005929

 

Sektionen Gruvteknik ansvarar för brytningsplanering, gruvkartor, geologi samt teknik- och utvecklingsfrågor och arbetar i nära samarbete med andra avdelningar och sektioner. Sektionen är uppdelad i team inom Geologi, Gruvmätning, Borr- och sprängplanering, Gruvplanering, Produktionsstöd och Projekt.

 

Arbetsuppgifter

Din huvuduppgift är att arbeta med planering för gruvproduktion på kort och medellång sikt. Det kan innebära att från tremånadersplanen upprätta en mer detaljerad produktionsplan innehållande bland annat borrning, sprängning, lastning och transport till kross och tipp områden, underhåll mm. Kortsiktsplanen ligger till grund för produktionsstyrningen och innehåller allt som påverkar produktionen.

 

Ditt ansvar blir att vara en del i planeringen för att optimera lastning-, transport- och tipplanerna så att de långsiktiga planerna uppnås. Som gruvplanerare kommer du att ingå i gruvplaneringsteamet. Du kommer även utföra andra uppgifter i CAD, tipp planering, placering av vägar och annan infrastruktur eller andra projekt relaterade till gruvplanering. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Aitik.

 

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har en bergsingenjörs/tekniker utbildning eller motsvarande erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Tidigare erfarenhet av gruvplanering i dagbrott och användning av Deswik eller motsvarande planeringsverktyg för gruvdesign och schemaläggning är meriterande. Erfarenhet av gruvindustrin, dagbrottsdrift, gruvplanering och gruvproduktion är meriterande.

 

Som person är du öppen, resultatorienterad och kommunikativ. Du är strukturerad, noggrann och har god samarbetsförmåga. Du gillar att arbeta självständigt såväl som i team. Du vill vara med och utveckla arbetssätt och optimera produktionen. Du ska kunna uttrycka dig både i tal och skrift på svenska och engelska. Körkort kategori B är ett krav.

 

Vi förutsätter att du delar vara grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Det är viktigt att du är en god förebild för övriga verksamheten när det kommer till företagets B-safe säkerhetskultur. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt for att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

Information

Ytterligare information lämnas av Sektionschef Gruvteknik Åsa Bergstrand +46 70 214 78 32 eller asa.bergstrand@boliden.com.

 

Union information

Simon Granström, Ledarna +46 970 72 93 33, Anders Karlsson Unionen +46 970 72 90 69, Ditte Möller Lasskogen, Swedish Association of Graduate Engineers +46 70 220 06 82.

 

Ansökan                                            

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Ansökan med CV lämnas via ansökningsikon ”Ansök” i annonsen på vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga jobb.

 

Frågor gällande din ansökan besvaras av HR Maria Ömalm +46 70 601 34 31 eller maria.omalm@boliden.com.

 

Sista ansökningsdag 11 december 2022

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 11 december . Arbetsort : Gällivare . Publicerat : 31 oktober

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Gruvplanerare