Boliden

Gruvingenjör

till Kankbergsgruvan

 

Vill du vara med och utveckla en modern underjordsgruva och jobba i ett företag med stark säkerhetskultur, bra värderingar och givande sociala kontakter? Är du intresserad av strategiskt arbete men inriktning på gruvinfrastruktur, vatten och ventilation? Du är en lagspelare med hög grad av ansvarstagande och engagemang, då är detta en tjänst för dig!

 

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och fyra närliggande gruvor. Antal anställda på bolidenområdet är idag ca 650 personer.

 

 

Arbetsuppgifter

Vi söker en driven och noggrann gruvingenjör för ett verksamhetsövergripande uppdrag. I rollen som gruvingenjör arbetar du huvudsakligen med gruvans strategiska frågor gällande utveckling av gruvans infrastruktur för vatten och ventilation.

 

I arbetet ingår att projektera, bereda, planera, dokumentera gruvans infrastruktursystem. Du kommer leda projekt, delta i utvecklingsprojekt och ansvara för gruvans fortsatta expansion gällande infrastruktur såsom vatten, vattenundanhållning och ventilationsbehov. Du kommer även att delta i arbetet med gruvans utveckling samt effektiviseringar.

 

I rollen har du ett nära samarbete med planeringsavdelningen samt med många av våra medarbetare i gruvan. I arbetet ingår det att systematiskt förbättra, optimera samt minimera miljö och energi påverkan i gruvans infrastruktur.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, du rapporterar direkt till underhållschefen. Arbetstiden är kontorsarbetstid och stationeringsort är Kankbergsgruvan.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

För tjänsten söker vi dig med akademisk utbildning inom bergteknik eller har motsvarande utbildning. Du uttrycker dig mycket väl i svenska och engelska, både i tal och skrift.

 

Erfarenhet från gruvverksamhet samt Microsoft Office, Ventsim, pumpsim, Microstation eller Deswik är meriterande. God verksamhetskännedom och kunskap om Bolidens gruvor är meriterande.

 

B-körkort är ett krav.

 

 

Personliga Egenskaper

Som person har du god samarbets- och initiativförmåga. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt kan knyta kontakter. Du har förmåga att arbeta i grupp likaväl som att arbeta självständigt och arbetar strukturerat, metodiskt med förmåga att se utmaningar ur ett bredare perspektiv.  Du har god simultankapacitet, analysförmåga och är noggrann. Du är en utvecklingsinriktad person med ett omvärldsbevakande intresse och en förmåga att omsätta idéer till verklighet.

 

 

Våra värderingar

Våra grundläggande värderingar är; Omsorg, Mod och Respekt. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Förutom arbetsmiljö så är energi och miljö en viktig del av vår utveckling för en hållbar verksamhet.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Underhållschef Malin Rosenius, tfn 0910-77 4342. 

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden och välkomnar alla sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras Talent Acquisition Partner Emma Sehlstedt på emma.sehlstedt@boliden.com.

 

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan snarast möjligt.

  

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Kankberg . Publicerat : 14 juli

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Gruvingenjör