Boliden

Gruvchef

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och fyra närliggande gruvor. Antal anställda på Bolidenområdet är idag ca 600 personer.

Arbetsuppgifter

Arbetet som gruvchef innebär att leda och utveckla Kristinebergs gruvverksamhet med dess 200 medarbetare. Arbetet är i huvudsak strategiskt men innebär också mått av operativa frågor. Som chef ansvarar du för gruvans verksamhet, inklusive säkerhet, miljö, produktion, underhåll, planering och ekonomi. Utveckling mot en ständigt säkrare arbetsplats för anställda och entreprenörer, är ett starkt fokusområde. Du utvecklar arbetssätt och samverkan för en effektivare verksamhet, enligt Lean-principer. Vidare initierar och driver du teknisk- och organisatorisk utveckling. Du rapporterar till Områdeschef och ingår i Bolidenområdets ledningsgrupp. Stationeringsort är Kristinebergs-gruvan.

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi ser helst att du har en akademisk utbildning inom naturvetenskap eller teknik och gedigen ledarerfarenhet inom tung industri. Erfarenhet som gruvchef, arbete i en stor organisation och/eller arbete i strategisk roll med långsiktiga och kapitalintensiva projekt är meriterande. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Vi söker dig med god personlig mognad, ett stort intresse för människor och vår verksamhet. För att lyckas i rollen ska du vara beslutsam, engagerande, tydlig och analytisk. Det är särskilt viktigt att du har rätt attityd till säkerhet och god förmåga att driva utvecklingen inom detta område.

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Områdeschef Pär Göting, tfn 070-2652791

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer), tfn Tfn: 0910-705759, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Maria Lagerhielm, Human Resources, tfn 0910-77 40 95

Vi vill ha in din ansökan senast den 8 juni 2018.

 Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 8 juni . Arbetsort : Kristinebergsgruvan

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Gruvchef