Boliden

Geokemist/Utvecklingsingenjör - yttre miljö

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbetet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna Teknik, Prospektering, Affärsutveckling och Miljö.

Miljöavdelningen är en del av HR- och Hållbarhetsavdelningen och har som uppdrag att samordna och utveckla Boliden Gruvors arbete med yttre miljö, dammsäkerhet och nedlagda gruvor. I affärsområdet ingår verksamheter i Sverige, Irland, Finland samt staber i Boliden. Vi behöver nu förstärka vår organisation med en geokemist/utvecklingsingenjör yttre miljö med inriktning mot geokemi.

Boliden är ett stort internationellt bolag med många interna utvecklingsmöjligheter vad gäller såväl arbetsuppgifter som lokalisering. Vi vill ständigt utvecklas, vilket gör dig som expertresurs inom ditt område till en nyckelperson för vår framgång. Vi är en trygg och stabil arbetsgivare med ett flertal förmåner för våra anställda.

Ditt arbete som internkonsult och expertresurs innebär att du arbetar både enskilt och tillsammans med dina kunniga kollegor. Företagskulturen präglas av öppenhet och demokrati, och vi brinner för våra kärnvärderingar entusiasm för förbättringar, ansvar för värdekedjan och personligt engagemang.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga roll är att delta i interna utvecklings- och tillståndsprojekt samt agera internkonsult mot gruvområden och staber. 

Ditt arbete innebär att vara sakkunnig i ett brett spektrum av miljöfrågor med spetskompetens inom geokemi och/eller hydrogeologi. Du utvecklar miljöarbetet inom affärsområdet samt utgör ett stöd till gruvornas lokala miljöarbete. I detta ingårbland annat utveckling av arbetssätt och rutiner inom miljöområdet.

Du kommer att ingå i en grupp som arbetar med tillståndsfrågor och support. Utöver tidigare nämnt omfattar gruppen arbete bland annat att:

● fungera som projektledare för interna projektgrupper 
● koordinera konsulter
● systematiskt utvärdera och utveckla miljöarbetet mot ständiga förbättringar hålla i både stora och små tillståndsansökningar 

Utbildning/Erfarenhet

Du har en naturvetenskaplig universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot geokemi, miljökemi
eller hydrogeologi och har erfarenhet av arbete med miljöfrågor inom industrin.

Meriterande är erfarenhet av:  

● efterbehandlingsfrågor och sulfidmalmsgruvor
● karaktärisering av avfall
● modellering
● miljöfrågor inom gruvindustri
● förorenad mark

Vi tror att du som person är drivande och självgående med förmågan att samordna och utveckla arbetet
gemensamt i en grupp. Du har också förmågan att identifiera och hitta lösningar på problem, du jobbar strukturerat och är duktig på att kommunicera. Du tycker om att ha flera uppgifter på gång samtidigt och att jobba mot tydliga deadlines.

Koncernspråket är engelska så du behöver behärska både engelska och svenska i tal och skrift. Kunskap i finska är meriterande. Då resor i arbetet är vanligt förekommande, krävs B-körkort samt att du uppskattar att resa

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Emma Rönnblom Persson, Avdelningschef Yttre miljö Boliden Gruvor, tfn 0910-77 41 45, emma.ronnblom-parson@boliden.com

Facklig information

Facklig information får du av Holger Rilinger (Sv. Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29 eller Peter Markström, (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämnställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Human Resources, tfn 0910-77 45 66.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 25 februari 2018

 Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 25 februari . Arbetsort : Boliden

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Geokemist/Utvecklingsingenjör - yttre miljö