Boliden

Företagsläkare

till Rönnskär

 

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 

 

Arbetsuppgifter

Vi behöver rekrytera en företagsläkare till Företagshälsan som omfattar Företagshälsans verksamhet i Skellefteåområdet. Företagshälsans verksamhet består av att serva Bolidens verksamheter i Skellefteåområdet (Rönnskär, Boliden, Kristineberg, Kankberg och Renström) med Medicinsk Företagshälsa. Verksamheten är förlagd till både Boliden och Rönnskär, men även andra delar inom koncernen kan vara aktuella i mindre utsträckning.

 

Som företagsläkare är du ett stöd för chefer och HR på siterna och tillgänglighet och svarstid är viktigt. Arbetsuppgifterna är av både operativ och strategisk karaktär. Resor förekommer i arbetet.

 

Du är objektiv i din medicinska profession och gör kvalificerade bedömningar av arbetsförmåga, frånvaro. Medicinska kontroller enligt AFS 2019:3 mm. Ditt arbete vilar på vetenskaplig grund. Stora delar av arbetet utförs i team.

 

Du rapporterar till Sektionschef på Företagshälsan och arbetet bedrivs i nära samarbete med HR och arbetsmiljö på de siter som Företagshälsan servar.

 

 

Utbildning/Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare, gärna utbildad företagsläkare och har erfarenhet från att arbeta på annan Företagshälsa, gärna med inriktning mot industrin. Du är godkänd att skriva intyg självständigt enligt AFS 2019.3.

 

Du sätter kunden i fokus och trivs i en miljö där service är en stor del av jobbet. Vidare söker vi dig som är tydlig i din kommunikation samt är en prestigelös medlem i arbetslag. Du har energi och en positiv inställning till förändringar.

 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

• Läkarutbildning

• Socialstyrelsens legitimation för läkare (innan anställning är aktuell sker kontroll mot: hosp@socialstyrelsen.se

• För mer information se: https://legitimation.socialstyrelsen.se/sv/utbildad-i-sverige/lakare/intyg-om-legitimation

• Godkänd att skriva intyg enligt AFS 2019:3

• God kunskap i arbetsmiljölagstiftning, rehabkedjan mm

• Behärska engelska i tal och skrift

• B-Körkort

 

Meriterande är:

• Meriterande är om du redan specialiserat dig som Företagsläkare.

• Erfarenhet från arbete på företagshälsa

• Erfarenhet från arbete inom industrisektorn

• Erfarenhet av utvecklingsarbete

 

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en omfångsrik och spännande verksamhet. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvar och engagemang.

 

 

Arbetstid

Tjänsten är 50%

Kontorsarbetstid 38,75 tim/veckan vid heltid

 

Tillträde

Efter överenskommelse

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta

Benny Johansson, benny.johansson@boliden.com

tfn 070-300 30 77

 

Facklig information

Facklig information lämnas av

Joachim Pettersson, Sveriges Ingenjörer, 0910-77 37 45

Mikael Norrby, Unionen, 0910-77 37 76

Anders Wikström, Ledarna, 0910-77 31 75

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Linda Fredriksson, Human Resources, tfn 0910-77 32 75, E-mail: linda.fredriksson@boliden.com

 

Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är den 30 september 2020.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 30 september . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 10 september

Kategorier : Hälsa & sjukvård Läkare


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Företagsläkare