Boliden

Företagsläkare

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.


Arbetsuppgifter
Vi behöver rekrytera en företagsläkare till Företagshälsan som omfattar Företagshälsans verksamhet i Skellefteåområdet. Företagshälsans verksamhet består av att serva Bolidens verksamheter i Skellefteåområdet (Rönnskär, Boliden, Kristineberg, Kankberg och Renström) med Medicinsk Företagshälsa. Verksamheten är förlagd till både Boliden och Rönnskär, men även andra delar inom koncernen kan vara aktuella i mindre utsträckning.

Som företagsläkare är du ett stöd för chefer och HR på siterna och tillgänglighet och svarstid är viktigt. Arbetsuppgifterna är av både operativ och strategisk karaktär. Resor förekommer i arbetet.

Du är objektiv i din medicinska profession och gör kvalificerade bedömningar av arbetsförmåga, frånvaro mm. Ditt arbete vilar på vetenskaplig grund. Arbetet utförs i team bestående av psykolog, företagssköterska och fysioterapeut.

Du rapporterar till Sektionschef på Företagshälsan och arbetet bedrivs i nära samarbete med HR och arbetsmiljö på de siter som Företagshälsan servar.


Utbildning/Kvalifikationer
Du är legitimerad läkare, gärna utbildad företagsläkare och har erfarenhet från att arbeta på annan Företagshälsa, gärna med inriktning mot industrin.

Du sätter kunden i fokus och trivs i en miljö där service är en stor del av jobbet. Vidare söker vi dig som är tydlig i din kommunikation samt är en prestigelös  medlem i arbetslag. Du har energi och en positiv inställning till förändringar.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:
- Läkarutbildning

- Socialstyrelsens legitimation för läkare (innan anställning är aktuell sker kontroll mot: hosp@socialstyrelsen.se, För mer information se: https://legitimation.socialstyrelsen.se/sv/utbildad-i-sverige/lakare/intyg-om-legitimation
- God kunskap i arbetsmiljölagstiftning, rehabkedjan mm
- Behärska engelska i tal och skrift
- B-Körkort

Meriterande är:

- Meriterande är om du redan specialiserat dig som Företagsläkare. Är du inte specialist kommer du genomgå de nödvändiga utbildningsmoment som krävs i tjänsten.
- Erfarenhet från arbete på företagshälsa
- Erfarenhet från arbete inom industrisektorn
- Erfarenhet av utvecklingsarbete

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en omfångsrik och spännande verksamhet. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvar och engagemang.


Arbetstid

Kontorsarbetstid 38,75 tim/veckan

Tillträde

Efter överenskommelse


Information
För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta
Tina Hedlund, 
tina.hedlund@boliden.com
tfn 0910-77 31 25


Facklig information
Facklig information lämnas av
Joachim Pettersson, Sveriges Ingenjörer, 0910-77 37 45
Mikael Norrby, Unionen, 0910-77 37 76
Anders Wikström, Ledarna, 0910-77 31 75
Johan Vidmark, IF Metall  tel. 0910-77 32 85


Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


Ansökan
Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Tomas Vidmark, Human Resources, tfn 072-709 02 82, E-mail: tomas.vidmark@ext.boliden.com

Vi vill ha in din ansökan senast den 8 December 2019Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i  branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.


Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 19 november

Kategorier : Hälsa & sjukvård Läkare


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Företagsläkare