Boliden

Elkraftsingenjör

Skelleftehamn

Full time

JOB_002292

 

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 

Vi söker nu en elkraftsingenjör till vårt team!

 

Elavdelningen på Rönnskär består av 59 medarbetare; elektriker, tekniker, chefer och ingenjörer. Vår nuvarande elingenjör närmar sig pension och vi vill hitta dig som över tid ska ersätta rollen. 

 

 

Arbetsuppgifter

Som elkraftsingenjör arbetar du med att stödja vid felsökning och reparation av högspännings- och lågspänningsutrustningar. Du kommer agera expert och delta i projekt vid installation och driftstagning av kraftdistributionsanläggningar. Uppgifterna kan även bestå av att driva individuella projekt. Du stöttar organisationen så att vi uppfyller ställda krav från myndigheter och driver utvecklingen av fördelningsnät och utrustningar. Till stor del kommer du även att arbeta med fortsatt utveckling av Rönnskärs framtida planer specifikt då med kompetens kring kraftdistribution och energianvändning.

 

Tillsammans i teamet ansvara för att rutiner och dokumentation följs och är uppdaterad, samt informerar och utbildar resurser inom verksamhetsområdet.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med stationering på Rönnskär. I rollen kan det även bli aktuellt med beredskap och att ersätta arbetsledning

 

 

Utbildning/Kvalifikationer

Vi söker dig som är en engagerad person med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har en ingenjörsexamen med elektrisk inriktning samt erfarenhet av högspänning och ställverk. Som person har du goda färdigheter i att kommunicera, bygga relationer samt att samarbeta med andra människor.

 

För att lyckas i jobbet är du noggrann, strukturerad och självgående. Vidare ser vi att du är flexibel och resultatorienterad samt tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du ser utmaningar i ständiga förbättringar. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. B körkort är ett krav.

 

Meriterande är om du har:

• Praktisk erfarenhet av utförande på högspänning

• Erfarenhet av arbete mot styrsystem

• El-auktorisation

 

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta

David Lindqvist, david.lindqvist@boliden.com

tfn 0910-77 38 40

 

Facklig information

Facklig information lämnas av:

Joachim Pettersson, Sveriges Ingenjörer, 0910-77 37 45

Jan-Ove Fahlgren, Unionen, 0910-77 37 76

Anders Wikström, Ledarna, 0910-77 31 75

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Talent Acquisition Partner, jonas.lindgren@boliden.com.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 31 Januari 2022.

Intervjuer och urval sker löpande.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Skelleftehamn . Publicerat : 5 januari

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Elkraftsingenjör