Boliden

Controller

Garpenberg

Full time

JOB_009385

 

Vill du ta nästa steg i din karriär och utvecklas som controller tillsammans med oss på Boliden? Då vill vi veta mer om dig, ansök nu! 

 

Beskrivning

I rollen som controller kommer du att samarbeta nära med andra avdelningar för att stötta verksamheten med finansiell analys och beslutsfattande. Lokalt på enheten är du den som är drivande i ekonomifrågor, samtidigt som du ingår i ekonomiavdelningen och därmed har nära kollegor att diskutera sakfrågor med. Du följer interna kontrollsystem för att säkerställa efterlevnad av företagets riktlinjer och regler. Du informerar verksamheten i ekonomifrågor och är delaktig i det kontinuerliga förbättringsarbetet med att vidareutveckla och effektivisera ekonomifunktionen.

 

I rollen som controller får du bland annat arbeta med:

• Bokslut 

• Månatlig, kvartalsvis och årsrapportering

• Konsolidering med analys av resultat och projektuppföljningar

• Prognosarbete för innevarande år, budgetering och långtidsplanering

• Analyser som beslutsunderlag gällande produktion, kostnader, investeringsprojekt och efterbehandlingsarbete

• Förbättringsarbeten av processer och arbetssätt 

 

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid i Garpenberg. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbetstiden är kontorsarbetstid.

 

Kvalifikationer

Vi ser framemot att arbeta med dig som är analytisk, initiativrik, och strukturerad i ditt arbetssätt. Då vi är en liten arbetsgrupp krävs en bra samarbetsförmåga och en prestigelöshet. För att lyckas som controller på Boliden behöver du vara entusiastisk och kunna få med dig andra. Du kommunicerar tydligt på svenska och engelska och kan anpassa dig utifrån mottagarens kunskap av ekonomiska termer. För att lyckas i rollen som controller krävs det att du har en god förståelse och nyfikenhet för kopplingen mellan verksamhet och ekonomi.

 

Du behöver:

• Relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt

• Goda kunskaper i Excel

• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

• B-körkort

 

Meriterande är:

• Några års erfarenhet inom controlling-yrket eller motsvarande erfarenhet 

• Kunskaper från industri- eller gruvproduktion 

• Arbetat med PowerBI, Microsoft Dynamics 365, Maximo och Bizview 

• Goda It-kunskaper

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor som berikar vår verksamhet och vi eftersträvar mångfald i bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet bland våra medarbetare. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

Boliden Garpenberg har en rökfri arbetsmiljö. Boliden har även nolltolerans mot alkohol och droger. Innan erbjudande om anställning måste slutkandidaten genomgå en obligatorisk hälsokontroll där alkohol- och drogtest ingår. 

 

Ansök nu

Välkommen att ansöka med ditt CV till och med söndag 21 April 2024. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!

 

Varje resa på Boliden är unik, hur kommer din se ut? 

 

Information

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta Svetlana Norlander, Sektionschef Ekonomi, 0225-36242. Frågor om ansökan besvaras av Emmie Brandt, HR, 070-219 05 26. Facklig information får du av Kent Hedin, Ledarna, 0225-369 50, Jacob Wallén, Unionen, 0225-362 62, Morvan Derrien, SACO, 070-209 05 63.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : För 5 timmar sedan . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 21 mars

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Controller