Boliden

Chefsgeolog till Garpenberg

Som ledare för Boliden är du med och utvecklar vår verksamhet och stärker vår säkerhetskultur. Du leder i förändring med ett värderingsstyrt ledarskap baserat på våra värderingar omsorg, mod och ansvar.

 

Som chefsgeolog är du gruvgeologernas och borrkärnsarkivarbetarnas närmaste chef. Du har ett övergripande ansvar för all gruvgeologi i Garpenberg, inklusive infillborrning, ortkartering, borrkärnsarkiv, malmbasrapportering och malmmodellering. Våra gruvgeologer tar ett stort eget ansvar, och vi förväntar oss att du som ledare vidaredelegerar viktiga och prestigefulla arbetsuppgifter.

 

Viktiga samarbetspartners är prospektering, gruvplanering, anrikningsverk samt entreprenör för diamantborrning. Du ingår i en arbetsledargrupp inom planeringen med arbetsledare för driftcentral och gruvmätning. Du rapporterar till sektionschef Geologi och gruvplanering.

 

Du har ett arbetsgivaransvar kring frågor som rör rehabilitering, rekrytering, konflikthantering, attestering och arbetsmiljöfrågor. Du deltar i ledarträning.

 

Hälsa, miljö och säkerhet har högsta prioritet och i rollen ansvarar du för fortsatt utveckling av säkerhetskulturen. Vi strävar efter ständiga förbättringar och det är viktigt att du involverar personalen i arbetet.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Arbetstid är dagtid ovan jord.

                                                                                      

 

Kvalifikationer

Du är en coachande ledare och har en vilja att både förbättra och utveckla medarbetare och verksamheten. Som person är du kommunikativ, ödmjuk och har en mycket god samarbetsförmåga. Du är teknisk kunnig inom arbetsområdet och tar ett helhetsansvar. Då du är chef för både borrkärnarkivets personal såväl som för gruvgeologerna så är det viktigt att du kan anpassa ditt ledarskap utifrån de olika individernas behov.

 

Vi söker dig med minst en kandidatexamen i geovetenskap. Du har minst fem års yrkeserfarenhet som geolog från gruvindustrin. Det är meriterande om du har erfarenhet från både prospektering och gruvgeologi, samt om du har arbetat med relevanta programvaror som exempelvis Leapfrog. Vi ser gärna att du tidigare har haft en arbetsledande roll och att du har erfarenhet av förbättringsarbete, enligt Lean. Du har B-körkort och behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor som berikar vår verksamhet och vi eftersträvar mångfald i bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet bland våra medarbetare. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

Boliden Garpenberg har en rökfri arbetsmiljö. Boliden har även nolltolerans mot alkohol och droger. Innan erbjudande om anställning måste slutkandidaten genomgå en obligatorisk hälsokontroll där alkohol- och drogtest ingår. 

 

Upplysningar                                 

Ytterligare upplysningar lämnas av Henrik Lindvall, sektionschef geologi och gruvplanering, 070-673 93 94.

 

Facklig information

Facklig information får du av Kent Hedin, Ledarna, 0225-369 50, Jacob Wallén, Unionen, 0225-362 62, Scott Gordon, SACO, 070-612 99 47.

 

Ansökan

Har du frågor om ansökan kontakta Johanna Sandberg Kehrein, HR, johanna.sandbergkehrein@boliden.com

 

Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är den 15 augusti, 2022.

 

Vänta dock inte med din ansökan, intervjuer sker löpande och urval kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

 

 

Sista ansökningsdag : Om 2 timmar . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 13 juli

Kategorier : Chef & Ledning Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Chefsgeolog till Garpenberg