Boliden

Bolagsjurist Corporate Commercial till Boliden Group

Stockholm

Full time

JOB_009794

 

I ett sekel har vi på Boliden prospekterat, utvunnit och förädlat bas- och ädelmetaller. Vår produktion bygger på erfarenhet, innovation och modern teknik, utvecklad i samarbete med nordiska teknik- och ingenjörsföretag. Vi är ledande i Norden när det gäller hållbar metall­produktion, från fyndighetsutveckling till återvinning av metall.

 

Vill du vara med på vår resa mot gröna metaller i världsklass? Nu förstärker vi vårt juristteam. Är du vår nya kollega?

 

Bolidens Group Legal Affairs-funktion ansvarar för hanteringen av koncernens legala frågor. Avdelningen ger juridiskt stöd till koncernens affärsområden, produktionsenheter, stabsfunktioner samt till bolagets styrelse och koncern­ledning. Teamet består idag av en chefsjurist med ansvar för koncernjuridik och samordning, en jurist med specialisering inom miljörätt och tillståndsfrågor och tre jurister med kompetens inom kommersiella avtal (corporate commercial).

 

Tillsammans med de andra juristerna i corporate-teamet kommer du att arbeta nära verksamheten med att ge bred legal support i löpande affärs­relaterade frågor, som att upprätta, förhandla och granska avtal och andra legala dokument, göra rätts­ut­redningar och lämna juridisk rådgivning inom bl.a. bolagsrätt, entreprenad-, joint venture- och inköps-/försälj­nings­avtal.

 

Vi erbjuder en utvecklande och lärorik vardag, där du som bolagsjurist har en viktig funktion för vår affär. Tillsammans med ditt team får du bidra med juridisk expertis och utvecklas tillsammans med verksamheten.

 

Övriga kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig med juristexamen som är engagerad, driven och med god analytisk förmåga, hög integritet och viss vana från att arbeta självständigt. Du har ett par års erfarenhet från advokatbyrå, bolag, eller motsvarande.  Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

 

Typ av tjänst och placeringsort

Tjänsten är en tillsvidareanställning på huvudkontoret i centrala Stockholm, eller, på sökandens begäran, på någon av våra verksamhets­orter.

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. Urval till intervju kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast måndag 10 juni 2024.

 

Frågor angående din tjänsten besvaras av Eva Rydén, Head of Group Legal, eva.ryden@boliden.com. Frågor kring ansökan besvaras av Talent Acquisition Manager Emma Alexandersson, emma.alexandersson@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information får du av Ingela Scherling, Saco, +46 702 72 08 68, Andreas Mårtensson, Unionen, 070-541 83 93 eller Peter Markström, Ledarna, 0910-77 40 09.

 

Mer om Boliden

Med omsorg om människa, miljö och samhälle tillhandhåller Boliden metaller som är nödvändiga för samhällsutvecklingen. Vi utvinner och framställer högkvalitativa metaller med god klimatprestanda från egna gruvor och smältverk. Koppar, zink, nickel och bly som vi producerar är alla viktiga för klimatomställningen och återfinns inom en mängd innovationskritiska områden såsom tillverkning av elbilar eller bilbatterier. Med lång erfarenhet, hög kompetensnivå och med ledande teknik arbetar vi mot att uppnå vår vision om att vara den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen.

 

Idag arbetar cirka 6 000 personer på Boliden och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Irland. Boliden är ett företag noterat på Stockholmsbörsens Large Cap-segment.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 10 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Bolagsjurist Corporate Commercial till Boliden Group