Boliden

Bergarbetare Områdesskrotning

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. I Garpenbergs gruva bryts komplexmalm som innehåller zink, koppar, bly, guld och silver - en metallmix som tillsammans med expertkunnande inom gruvdesign, gruvteknik, anrikningsteknik och en hög grad av teknikutveckling bidragit till en produktivitet i världsklass. 

I Garpenberg arbetar cirka 450 personer och verksamheten sysselsätter ytterligare cirka 150 entreprenörer. Boliden är Hedemora kommuns största privata arbetsgivare.

Arbetsuppgifter

Som områdesskrotare ingår handskrotning, maskinskrotning med Jama SBU 8000 samt bultning med Sandvik D5 510C. I arbetsuppgifterna ingår också att genomföra regelbundna bergbesiktningar och vajerlåsningar för att säkra arbetsmiljön. Utöver detta ingår att bedöma behovet av omförstärkningar för att därefter i egen regi utföra dessa. Dokumentation sker i dator. 

Arbetet sker i mindre grupper om två personer. Underjordsarbetet innebär kritiska situationer som hantering av dåligt berg för att genomföra omförstärkningar. Detta förutsätter en stor kunskap kring momenten i skrotning och bultning samt maskinskrotningens betydelse.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning, provanställning kan dock komma att tillämpas. Arbetstiden är skiftgång under jord.

Utbildning och Kvalifikationer

Krav är relevant gymnasieutbildning samt B – körkort. Du har lång erfarenhet som bergarbetare och därigenom goda kunskaper i hand- och maskinskrotning samt kan utföra enklare mekaniska ingrepp.

Meriterande är att kunna utföra mekanisk bultning med en Sandvik DS 510C, eller med en liknande maskin, samt att kunna hantera en Jama SBU 8000. Som person ska du ha lätt för att ta egna initiativ och ha god samarbetsförmåga, men även trivas i rollen att arbeta självständigt. Det är också viktigt att du är säkerhetsmedveten och trygg i beslut som tas. 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

Upplysningar

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av arbetsledare Stefan Levin, tfn 070-449 66 57, eller Mikael Lilja, bergtekniker, 0225-36277. 

Facklig information

Facklig information lämnas av IF Metall, tfn 0225-360 33. 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Du lämnar din ansökan med CV via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Rebecca Claesson, HR, 0225-360 16.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 16 december 2018

 Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 14 timmar . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 23 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Bergarbetare Områdesskrotning