Boliden

Avdelningschef processteknik

Teknikavdelningen har rollen som gemensam funktion för de operativa enheterna samt stabsfunktion för ledningen av Boliden Gruvor. I rollen som gemensam funktion har Teknik en stödjande funktion såväl som en utvecklande funktion till de operativa enheterna inom Boliden Gruvor. Stabsfunktionen har ett uppdrag att säkerställa att de metoder och tekniker som används i Bolidengruvorna följer Bolidens standarder. Vidare ingår att formulera den strategiska inriktningen för FoU och produktivitet för Boliden Gruvor. Teknikavdelningen är en viktig länk i Bolidengruvornas rekrytering och utveckling av ingenjörer och ledare.

 

Arbetsuppgifter

Avdelningen för processteknik har som främsta uppdrag att stödja anrikningsverken inom Affärsområde Gruvor med allt ifrån problemlösning i driften till förprojekteringar av nya anläggningar och processer. Processteknik har de senaste åren också arbetat mycket tillsammans med Bolidens egen miljöavdelning för att utveckla och förbättra vattenrenings- och efterbehandlingstekniker. Processteknik genomför även många projekt på uppdrag av Affärsutvecklings- och Prospekteringsavdelningarna vid undersökningar av nya fyndigheter.

 

Till sitt förfogande har Processteknik ett mycket välutrustat pilotverk och laboratorium. I pilotverket finns alltifrån pilotkvarnar, mobilt pilotflotationsverk, lakutrustning, filter etc. till avancerad analysutrustning som svepelektronmikroskop för mineralogiska studier.

 

Mycket av arbetet bedrivas i uppdragsform och projektform som startas upp i dialog med produktionsenheterna. God kunskap om verksamhetens behov är viktigt i denna tjänst varför det är viktigt att bygga starka relationer med respektive produktionsenhet. Resor ingår i tjänsten, inklusive resor till Irland och Finland. Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med stationering i Boliden.

 

Din profil

Vi söker en erfaren chef och ledare som är verksamhetsinriktad med fokus på stöd och utveckling av våra produktionsenheter. För att lyckas i rollen är du positiv, initiativtagande, lyhörd och har en personlighet präglad av integritet samt gillar att utveckla avdelningens medarbetare. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; Mod, Omsorg och Ansvar.

 

Utbildning och kvalifikationer:

Civilingenjörsexamen eller motsvarande kunskapar förvärvade på annat sätt. Du ska ha praktisk erfarenhet från motsvarande arbetsuppgifter samt erfarenhet av att leda industriellt utvecklingsarbete. Vi ser gärna att du har goda erfarenheter av projektledning. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, kunskaper i finska är meriterande. B-körkort är ett krav.

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av rekryterande chef, Daniel Eklund; tfn 0910-774053, daniel.eklund@boliden.com  

 

Facklig information lämnas av Scott Gordon (SACO), tfn 070-612 99 47, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för mångfald på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan hanteras  enligt GDPR. Du lämnar din ansökan med CV via vår hemsida www.boliden.com – Karriär - Jobba på Boliden. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Senior Talent Acquisition Partner, jonas.lindgren@boliden.com

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Välkommen med din ansökan senast 31 aug 2022!

 

Flytta till, bo och lev i Skellefteå kommun

Boliden ligger naturnära med prisvärda boenden i Skellefteå kommun. Här erbjuds du ett stort utbud av upplevelser, stöd och omsorg och ett utvecklande näringsliv. På pendlingsavstånd från Boliden ligger kommunens centralort Skellefteå, en stad som växer och vill vara en hållbar plats för en bättre vardag. Mångsidighet och korta avstånd underlättar livspusslet. Om du funderar på att flytta till Skellefteå och vill läsa mer om det kan du klicka här

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 15 juli

Kategorier : Chef & Ledning Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Avdelningschef processteknik