Boliden

Automationsingenjör Autonoma Fordon

Arbetsuppgifter  

Som Automationsingenjör för autonoma fordon får du en enorm möjlighet att medverka till utveckling och underhåll av våra autonoma gruvfordon. Ett helt nytt kapitel skrivs just nu i historieböckerna där våra fordon på sikt kommer bli helt självgående, bl.a. borriggar och gruvtruckar.

 

I dina arbetsuppgifter ingår dels underhåll på system och fordon, dels viss systemutveckling. Du arbetar i ett team med duktiga och entusiastiska medarbetare, vars uppgift är att ge bra service till underhålls- och driftpersonal i hela organisationen.

 

Aitiks process håller en mycket hög automationsgrad och är uppbyggd med modern teknik som bidrar till stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter. En viss del av arbetsuppgifterna sker i nära samarbete med våra systemleverantörer, svenska och utländska. Rapporterar gör du till Sektionschefen för Autonoma Fordon. Kontaktytor inom företaget är samtliga tvärfunktioner då du kommer bli en del av uppstartat borrigg projekt.

 

En Automationsingenjör för autonoma fordon har kunskaper om elektriska komponenter som radar, lidar men även kameror och avancerade styrenheter. Då gruvtruckarna uppnår en totalvikt på 600 ton är säkerhet ett av dina ledord. Vår fordonsflotta skall vara uppkopplad, intelligent och utföra hållbara transporter. Fordonen finns idag i Aitik och i Kevitsa, Finland.

 

Utbildning/Erfarenhet.

Som person är du säkerhetsmedveten och har god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är ordningsam och har god förmåga att planera, följa upp och avsluta ärenden och tycker om att lösa problem. Du har ett stort engagemang och förmåga att driva ditt arbete självständigt. När arbetet kräver har du lätt för att göra snabba omprioriteringar. Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande utbildning/erfarenhet inom automation eller systemteknik. Flera års erfarenhet av arbete med el-komponenter är ett krav.

 

Dokumenterad kunskap i processystem, Agila kunskaper och vana att arbeta i sprintar är meriterande. Arbetet förutsätter goda kunskaper i engelska. B-körkort är ett krav.

 

Du som söker delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö, arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

Vi erbjuder dig ett En chans i livet jobb. Där du kommer kunna vara en del av att påverka vårt företag. Du kommer ha unika möjligheter att växa och göra en verklig skillnad.

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av Sektionschef Daniel Samuelsson 070-401 38 69.

 

”Jag tror på människans kraft och kommer att utmana och stödja dig för att du skall nå din fulla potential.”

 

Facklig information

Simon Granström Ledarna tfn 0970-72 93 33, Anders Karlsson Unionen tfn 0970-72 92 69, Ditte Möller Lasskogen, Saco tfn 070-220 06 82 .

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden och välkomnar alla sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av HR-Partner Britt-Marie Persson, tfn 0970-72 96 74.

 

Sista ansökningsdag är den 18 augusti 2022!

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 18 augusti . Arbetsort : Gällivare . Publicerat : 11 juli

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Automationsingenjör Autonoma Fordon