Boliden

Arbetsmiljösamordnare

Boliden Garpenberg är en gruva i världsklass med ledande teknik där medarbetarna är med och bidrar till en positiv företagskultur och en stark vi-känsla.Vi erbjuder de anställda en trygg och utvecklande arbetsplats med bra arbetstider och villkor. Vill du vara en del av historien och bygga framtidens gruvdrift tillsammans med oss? 

 

 

Arbetsuppgifter

I Garpenberg är HMS-frågorna alltid prioriterade. Vi lever i en vardag där lagstiftning tillsammans med vår ambition hela tiden ställer krav på att vi förbättrar och utvecklar verksamhetens säkerhetsarbete. Som arbetsmiljösamordnare i gruvan är din uppgift att arbeta med förbättringar och skapa standarder. Du planerar för och deltar vid skyddsronder, utvecklar och genomför säkerhetsutbildningar i samverkan med övriga inom sektionen. Du agerar riskanalysledare och är ett stöd för gruvan i HMS-frågor.

 

Som arbetsmiljösamordnare är du ordförande för gruvans trafikgrupp och du följer upp statistik för arbetsmiljöavvikelser. Du ansvarar för att gruvans HMS-sektion har uppdaterade och aktuella checklistor och driftinstruktioner. Arbetsmiljösamordnaren ersätter du HMS sektionschef vid möten som berör sektionens verksamhet.

 

Tjänsten är tillsvidare, men provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde efter överenskommelse. Arbetstiden är dagtid. Det är viktigt att du vill och kan arbeta nere i gruvan då 25 procent av din arbetstid sker under jord.

 

 

Utbildning och Kvalifikationer

Vi söker dig som är ansvarstagande, som känner sig trygg i att styra sin egen vardag och som kan se problemen och hitta lösningar. Du har erfarenhet från arbete inom arbetsmiljöområdet, gärna från tung industri. Du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift, har datorvana och B-körkort. Att du är säkerhetsmedveten är en självklarhet.

 

Du har tålamod och en förståelse för att förändringar tar tid. Det är meriterande om du har arbetat med strukturellt förbättringsarbete och om du har dokumenterad utbildning inom arbetsmiljö.

 

Eftersom arbetet kräver ett nära samarbete inom arbetsgruppen såväl som med andra funktioner inom gruvan är det viktigt att du är duktig på att bygga relationer och kan kommunicera med människor i olika roller. Du har integritet, är taktisk och kan stå på dig i frågor vid behov.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet, erfarenheter m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. Boliden Garpenberg har en rökfri arbetsmiljö. Boliden har även nolltolerans mot alkohol och droger. Innan erbjudande om anställning måste slutkandidaten genomgå en obligatorisk hälsokontroll där alkohol- och drogtest ingår. 

 

 

Upplysningar

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Johan Holmberg, sektionschef HMS gruva, johan.holmberg@boliden.com.

 

Facklig information

Facklig information får du av Kent Hedin, Ledarna, 0225-36950, Jacob Wallén, Unionen, 0225-362 62, Scott Gordon, SACO, 070-612 99 47.  

 

 

Ansökan

Du lämnar din ansökan med CV via annonsens ansökningsikon. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Johanna Sandberg Kehrein, HR, 070-600 05 92.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 6 augusti 2021. 

 

Vänta dock inte med din ansökan, intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 6 augusti . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 14 juli

Kategorier : Övrigt


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Arbetsmiljösamordnare