BAE Systems

Project Controller till BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors AB

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

 

BAE Systems Bofors är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget, som har ca. 480 anställda, där majoriteten är placerade i Karlskoga, har ett omfattande samarbete med underleverantörer både i närområdet och i övriga Europa. De huvudsakliga produkterna som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem, men vi genomför även bl.a. teknologistudier och tillhandahåller anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med en unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

 

Bakgrund:

Vi växer och till sektionen för Projektredovisning söker vi en Project Controller med placeringsort Karlskoga. En stor del verksamheten som bedrivs inom företaget genomförs i stora och långa projekt. Som Project Controller erbjuds du ett utmanande och stimulerande arbete i något av våra projektteam och du blir också en viktig spelare under offertfasen med ansvar för kalkylering. Sektionen består idag av totalt sex personer.

 

Ansvar och arbetsuppgifter:

Arbetet bedrivs i nära samarbete med projektledare och det övriga projektteamet där du ansvarar för den finansiella delen.

 

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att:

• Tillhandahålla stöd till projektledaren för att styra projektet mot uppsatta finansiella mål.

• Styra, följa upp och rapportera projektets finansiella status.

• Arbeta med prognos och budget.

• Identifiera och hantera valutaexponering och kassaflöden.

• Hantera Interna och externa finansiella revisioner.

• Aktivt dela i offertarbete där bl.a. du säkerställer att vi följer företagets riktlinjer samt vid behov delta i kontraktsförhandlingar.

• Säkerställa att våra affärssystem är uppdaterade.

 

I den här tjänsten trivs du som vill kombinera din ekonomiska kompetens med ett intresse för teknik. Eftersom vi levererar komplexa projekt i en internationell miljö och arbetar med högteknologiska produkter, innebär det att projektgenomförandet får stort fokus på teknik.

 

Kvalifikationer:

Du har högskole-/universitetsutbildning med ekonomisk inriktning eller motsvarande likvärdig arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har minst fem års erfarenhet från liknande roller och arbetsuppgifter.

 

För att lyckas i rollen behöver du ha följande kompetenser och egenskaper:

• Förmågan att förstå kostnader och vad som driver dessa.

• Förmåga att jobba självständigt samt i grupp.

• Mycket goda kunskaper i Excel.

• Mycket goda kunskaper i svenska samt engelska som är vårt koncernspråk

• Vi förutsätter att du har erfarenhet från något av de etablerade affärssystemen och där erfarenhet av affärssystemet SAP är extra meriterande.

 

Som person behöver du vara drivande, flexibel samt ha förmåga att engagera din omgivning. Du upprätthåller ordning och reda genom ditt systematiska angreppssätt, har ett affärstänk och är lösningsorienterad.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

 

Vad BAE Systems erbjuder

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider.

 

Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

 

Ansökan och information

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i dessa rekryteringar.

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

- Erik Vikström, sektionschef, 0586-733 090

- Sara Hedman, HR, 0586-733 102

 

Fackliga kontaktpersoner:

- Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586-733 655

- Joakim Berg, Unionen, 0586-733 404

 

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2023-12-10, men ansök snarast då urval kan påbörjas innan ansökningstidens utgång.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

Heltid

Ort

Karlskoga

Län

Örebro län

Land

Sverige

Referensnummer

2023/317

Sista ansökningsdag

2023-12-10

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 10 december . Arbetsort : Karlskoga . Publicerat : 14 november

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från BAE Systems

Alla jobb hos BAE Systems

Liknande jobb Project Controller till BAE Systems Bofors