BAE Systems

BAE Systems Utvecklingsavdelning söker Chef Teknisk analys – Ballistik

BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

 

Om företaget

BAE Systems Bofors har ca 500 anställda och finns i Karlskoga, Karlstad och framöver även i Örebro. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive intelligent ammunition.

 

BAE Systems Bofors har under flera år stadigt expanderat och därmed ökat antalet medarbetare och vi förväntar oss fortsatt tillväxt framöver.

 

Med anledning av denna expansion inför vi en ny organisationsstruktur inom Utvecklingsavdelningen och vi söker nu flera nya chefer till denna avdelning.

 

Nu söker vi en chef inom Teknisk analys - Ballistik till BAE Systems Bofors i Karlskoga. Tjänsten passar dig som har erfarenhet av tekniska analyser och beräkningsmodeller. Om du dessutom besitter goda ledaregenskaper och har ambitionen att vara en del av en internationell och framåtsträvande koncern, kan detta vara rätt roll för dig.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsbeskrivning

Som chef för Teknisk analys - Ballistik har du personalansvar för 15-20 medarbetare, vilket inkluderar personalplanering, utvecklingssamtal, lönesättning och att säkerställa en god arbetsmiljö för alla medarbetare. Du leder sektionen med både hjärta och hjärna och säkerställer att nödvändig produktkunskap finns inom sektionen, både på kort och lång sikt.

 

I dina arbetsuppgifter ingår även att:

 

Företräda Teknisk analys – ballistik, som består av analysområdena innerballistik, ytterballistik, reglerteknik, programvaruutveckling inom tillämpad fysik och teknisk fysik, i FoT:s ledningsgrupp. Samordna, koordinera och fördela aktiviteterna inom området teknisk analys – ballistik. Ha löpande och regelbunden dialog med chef för enheten FoT, sektionschefer inom produktområdena samt utvecklingsprojektledarna. Ansvarar för kvalitén på underlag producerade av sektionen. Bidra i arbetet med att förbättra företagets processer samt systematiskt arbeta med att utvärdera och förbättra den egna funktionens arbetssätt.

 

Du rapporterar till Chef Forskning och Teknologier och ledningsgruppen för Forskning och

Teknologier.

 

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har:

  • Civilingenjörsutbildning inom relevant inriktning för tjänsten.
  • Minst 5 års relevant erfarenhet av arbete inom något av de tekniska analysområden som ingår i sektionen.
  • Det är meriterande med erfarenhet av en ledande befattning (som chef eller projektledare) inom något av de tekniska analysområden som ingår i sektionen.
  • Erfarenhet av kalkylering och offertframtagning.

 

För att lyckas i tjänsten har du framstående ledaregenskaper och en mycket god samarbetsförmåga. Du besitter även god kommunikationsförmåga och har en god administrativ kompetens. Ditt flexibla förhållningssätt gör att du smidigt kan anpassa dig till förändrade omständigheter.

 

Du arbetar metodiskt och systematiskt, vilket innebär att du är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt. Din planeringsförmåga är även mycket god och du har en bevisad förmåga att fatta snabba och välgrundade beslut. Vidare är du handlingskraftig och har ett starkt fokus på att uppnå resultat. Vi söker dig som kan inspirera och motivera ditt team, samtidigt som du levererar högkvalitativa resultat och upprätthåller en professionell arbetsmiljö.

 

BAE Systems Bofors erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Hos oss får du möjligheten till att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan och som chef på BAE Systems Bofors erbjuds du löpande chefsutbildningar och deltagande i interna chefs- och ledarskapsforum.

 

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt välutrustade gym. Vår familjära känsla bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj.

 

Information och ansökan

En anställning på BAE Systems Bofors innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet.

 

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2024-08-31. Vi har semesterperiod till och med vecka 32, skickar du in din ansökan under semesterperioden kommer din ansökan behandlas när vi är tillbaka.

 

Placering: Karlskoga 

Start: Enligt överenskommelse

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Magnus Karlsson, Chef Utveckling, 0586 – 733 130, magnus.u.karlsson@baesystems.se

Jeanette Hartman, Rekryterare, 0708-68 61 41, jeanette.hartman@baesystems.se

 

Fackliga kontaktpersoner:

Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586 – 733 655, marcus.eliasson@baesystems.se

Ulf Johansson, Unionen, 0586-733 357, ulf.johansson@baesystems.se

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Karlskoga

Län

Örebro län

Land

Sverige

Referensnummer

2024/166

Sista ansökningsdag

2024-08-31

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Karlskoga . Publicerat : 2 juli


Senaste jobben från BAE Systems

Alla jobb hos BAE Systems

Liknande jobb BAE Systems Utvecklingsavdelning söker Chef Teknisk analys – Ballistik